5 aydır Linux kullanıyorum. (1 ay Kali, 2 ay Ubuntu, 2 aydır ise Linux Mint kullanıyorum.)
Arch tabanlı bir dağıtıma geçmeyi düşünüyorum. Manjaro ile saf Arch arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz?
Bu senin tamamen ne kadar hevesli olduguna bagli diyerek garip bir cevap vermis olabilirim.
Ingilizce ile alakali bir sorunun yoksa, Linux tabanli isletim sistemlerine merakliysan saf Arch onerebilirim. Fakat normal bir kullaniciysan, bir Linux dagitiminin ozellestirmelerini kullanmak istiyorsan Manjaro oneririm. Secenekler arasinda yok fakat eger Arch tabanli bir dagitim kullanicaksan ben ArcoLinux'u oneririm.
Hangi Durumda Saf Arch?
Eger masaustu ortamini vs sen kisisellestiriceksen kesinlikle saf arch kurmani tavsiye ederim. Aksi taktirde kurmus oldugun Linux dagitiminin daha onceden kullanicilar icin yapilmis ayarlari nedeniyle sorunlar yasayabilirsin. Eger saf Arch kullanicaksan guncellestirmeleri yapmakta acele etmemeni de tavsiye ederim. Cok fazla olmasa da arada sirada bazi yazilimlarin bugli surumleri Arch Linux'un repolarina aktarilabiliyor. Sen de bugli surume guncelleme yaptigin zaman sisteminde buyuk/kucuk capli sorunlar ortaya cikabiliyor. Gecenlerde GRUB ile alakali bir sorun olmustu hatta. Guncellemelerı yapmadan once Reddit'de ArchLinux subına bakabilirsin.
Hangi Durumda Manjaro veya Arch tabanli bir dagitim?
Eger isletim sistemini kurduktan sonra pencere yoneticisi, masaustu ortami vs gibi konseptler ile kendin ugrasmak istemiyorsan, ozel kisisellestirmeler ile FAZLA ilgilenmeyeceksen bir dagitim kullanmani tavsiye edebilirim. Manjaro'nun kullanici kitlesi de genis oldugu icin dagitima ozel bir sorun yasarsan kaynak bulma olasiligin daha yuksek olur.