Archeage oyununu oynamaya başladım. Ekran kartım bana zorluk çıkarıyordu mesela Knight Online oynarken hiçbir sorun olmuyordu. CS:GO oynarken arada(15-20 dk da bir) bir siyah ekran oluyordu masaüstüne atıyordu, oyundan yaklaşık 3-5 dk kopuyordum. Bu sorunu ekran kartını temizleyerek çözdüm. Hatta bir ara 200MB'lik Half Life oynarken bile bu sorunu yaşadım sebebini bilmiyorum. Sanırım ekran kartı kaldırmıyor. Yani oyun oynarken ekran kartı yanıt vermedi gibi bir hata çıkıyor.
Archeage oynarken mesela traktör sürüyorum bir şehire veya yolda giderken 70-60FPS birden bire 2FPS oluyor ve donuyor ve arada bir ekran kararıyor masaüstüne gönderiyor 2-3 dk sonra oyuna dönebiliyorum.
Düşük ayarlarda da olsa akıcı oynayarak en azından daha sağlıklı oyun oynamak istiyorum sanırım ekran kartı almam gerekiyor. Maksimum 375TL bir bütçem var, bütçeni arttır vs. şunu al demeyin lütfen
Yine oyunu düşük ayarlarda fakat takılmadan oynamak istiyorum. Ben birkaç ekran kartı araştırdım bunlardan hangisi daha iyi performans verir? Önerdiğiniz ekran kartı var mı? NVIDIA almak istiyorum nedense Archeage oyunu onla uyumluymuş öyle duydum.
- MSI GT730 GDDR3 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
- MSI R7 250 OC GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
- Asus GeForce GT730 DDR3 2GB 128Bit NVIDIA DX11 Ekran Kartı
Söylediğim gibi oyunda ilerlerken donma yaşıyorum yani binalar vs. sürekli yüklenirken harita yüklenirken. Lütfen ekran kartlarında hangi özellik önemliyse ona dikkat edin çünkü söylediğiniz kart CS:GO için iyi olabilir belki Archeage için iyi olmaz bilmiyorum
Son düzenleyen: Moderatör: