Architecture couldn't be recognized hatası

Aşağıda Config dosyasını paylaştım. Ben, benim laptop konfügirasyonuma uygun bir efi bularak devam etmiştim. Yukarıdaki hata bulduğum efi ile devam ettiğim hatadır.

Bu arada tekrardan sıfırdan başladım. Config tekrar düzenlemeye karar verdim. Ancak şu anda "Applenvme assert failed" hatası alıyorum. NVME patchleri uyguladım. SMBIOS ve Config dosyasında birkaç değişiklik denedim. Başka Config dosyası da denedim o da aynı yerde takılıyor. Geçemedim bir türlü.

Kuruluma eski bir önce kullandığım efi ile mi devam edeyim paylaştığım yoksa imaj içerisindeki efi klasöründen mi devam edeyim?

Config.plist

Dosya Ekleri

• 20200511_203347.jpg
    20200511_203347.jpg
    244 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Dener misin? Adını config olarak değiştirirsin. NVMe patch'i niye uyguladın ki? Zaten destek olması lazım imajda.

Dün gece baya bir Applenvme assert failed hatası ile uğraştım. Denemediğim şey kalmadı. Birçok site dolaştım. Bazı sitelerde SSD kaynaklanabildiğini ancak bunun genelde Samsung marka harddisklerden haynaklandığını belirtmiştir. Benim SSD Wd marka firmware günceldir uyarısı aldım. Kext dosyası üzerine eklemeler yaptım. Kext NVMe patchleri uyguladım. Acpi patch dosyasına SSDT-EC.aml ekledim. Akşam ilettiğiniz config dosyasını deneyeyim bakalım. Sonucu paylaşırım tekrar.

Tamam da mantıklı düşünmek gerekirse sen daha kuruluma geçemiyorsun, SSD ile alakalı değil haliyle. Dediğim gibi imajlarda M.2 ve NVMe desteği de bulunuyor olması lazım, ek bir Patch'e gerek yoktu. Firmware güncelliği önemli sadece.

İlettiğiniz config dosyası denendi. WDC PC SN520 SDAPNUW-512G-1006 Firmware güncel uyarısı alıyorum. Bu sebeple güncelleme ekstra olmuyor.

Config dosyasını USB içerisinde attım.

USB / Efı / Clover / Kext / Others içinden bunlar hariç diğerlerini silip dene.
Inject Intel işaretli / işaretsiz dene.
VirtualSMC
AppleALC
Lilu
WhateverGreen

Bu şekilde de denedim. Kextleri yukarıda claus'un bahsettikleri haricindekileri sildim. Inject Intel işaretli ve işaretsiz denendi. Inject Edid işaretli ve işaretsiz denendi. Sonuç değişmedi. Ekranda yine aynı hata mevcut. Applenvme assert failed.

Dosya Ekleri

• 20200512_194242.jpg
    20200512_194242.jpg
    227,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı