Arco Linux başlangıç için kullanılır mı?

JakerT4

Kilopat
Daha fazla  
Arch tabanlı bir başlangıç GNU/Linux dağıtımı arıyorum. Arch tabanının en üst seviye taban olduğunu internette sıklıkla gördüm.
Arco Linux hoş geldi bana yoksa saf Arch kurmak daha mı iyidir veya bambaşka bir tabanla mı başlamalıyım? Örneğin Mint gibi.

Yeni başlayanlar için genelde Ubuntu veya Linux Mint önerilir. Eğer Arch tabanlı bir işletim sistemi ile başlanacaksa EndeavourOS veya Arco Linux kullanılabilir. Arco Linux kuracaksanız ArcoLinuxS veya ArcoLinuXL sürümlerinden birini offline olarak kurun. Linux'a doğrudan Arch ile başlarsanız, henüz pek çok kavramı bilmediğinizi için, daha baştan Linux'tan soğursunuz.

Arch tabanlı bir başlangıç GNU/Linux dağıtımı arıyorum. Arch tabanının en üst seviye taban olduğunu internette sıklıkla gördüm.
Arco Linux hoş geldi bana yoksa saf Arch kurmak daha mı iyidir veya bambaşka bir tabanla mı başlamalıyım? Örneğin Mint gibi.

Arcolinuxb tercih edebilirsin. Eğer çat-pat bir İngilizcen de varsa Erikdubois'in rehberleriyle çok kolay bir şekilde Arch ve Linux ortamına alışırsın. Onun haricinde de takıldığın yerde konu açman yeterli, yardımcı oluruz.

Tabii işin başı için Mint genelde daha doğru bir tercih olur, çüngü gerek arayüzü gerek araçlarıyla Windows benzeri bir Linux deneyimi elde etmenizi sağlıyor. Bu da özellikle Windows'tan geçen kullanıcıların uyum sağlamasını kolaylaştırıyor.

Linux ortamında çok yeni olduğunuz için saf Arch'ı aşırı kolay şekilde kurmanızı sağlayan archinstall bile kafanızı karıştırabilir. Çünkü birçok noktada tercihi size bırakıyor. Varsayılanları da bazı noktalarda bence sıkıntılı. Bu yüzden saf Arch'a Linux terimlerine alışmadan girmeyin derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı