Çözüldü Arco Linux gereksiz paketleri temizleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
22
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Arco Linux kullanıyorum ve bazı kullanmadığım paketler var.
sudo pacman -Rns, -Rcns, -R paketadi böyle kaldırıyorum. Ama dosya olarak silinmiyorlar. Nasıl silebilirim?

Çözüm
Cache'teki paketlerden bahsediyorsanız sudo pacman -Scc yazıp çıkanlara y demeniz gerek.

Ayrıca boşta kalmış ve kimse tarafından kullanılmayan paket varsa(Ki -Rns kullanmanız zaten bunu önlemek için.) pacman -Qdtq ile öğrenebilirsiniz.

pacman -Qtdq kodu ile herhangi bir şey bulamadı. Ayrıca ben bu kullanmadığım uygulamaları kalıntı bırakmadan (en azından mümkünse.) Nasıl kaldıracağım?

Kalıntıdan kastınız .config gibi yerlerde klasör bulunması falan mı? Tam anlayamadım.

Hani bazen bir uygulamanın bağımlılık paketleri oluyor ya. Onlarla birlikte. İstemediğim bazı uygulamalar var Arco Linux'da. Onları sileceğim.

Bağımlılık paketlerini -Rns kaldırıyor zaten.
Kaldırdıktan sonra bakıyorum sistem depolaması üzerinde gitmiyor.
Mesela sudo pacman -S wps-office yazdım ve indirdim. Ama ondan sonra silmek istediğimde sudo pacman -Rns wps-office dediğimde kaldırıyor ama /var/cache/pacman/pkg konumunda wps-office hala duruyor.

Edit: Az önce baktım yok olmuşlar.

Hal böyle olunca kaldırılıp kaldırılmadıklarından şüphe ediyorum. Kaldırılıyor mu böyle olunca? @Kerem00

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…