Arco Linux özelleştirme

Makaleler
22
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Sorunum şöyle. İkon temasını değiştirmeme rağmen değişmiyor.
Wallpaper her bilgisayarı yeniden başlattığımda gidiyor tekrar ayarlamam gerekiyor.

Ben arco Linux'un renk temasından tutun ikon temasına oradan fare imlecini değiştirmeye kadar nasıl "kalıcı" olarak değiştirip özelleştirebilirim?

@Linuxginar @Koishi Komeiji

Son düzenleme:

Duvar kağıdını değiştirmeyi biliyorum diğerini bilmiyorum ama çözüm olarak işaretlersen sevinirim. Kendi bulduğum bir yöntem bu.

1- /usr/share/backgrounds/arcolinux/ bu yola gidip boş bir yere sağ tıklayıp ownership to user deyin.

2- sonra arco-wallpaper.jpg'yi silip istediğiniz wallpaperi ekleyin

3- sonra boş bir yere sağ tıklayıp ownership to root deyin.

4- eski arco-wallpaper.jpg'yi silin.

5- 4- sonra terminal yoluyla root kullanıcıya geçerek değiştirdiğiniz görselin adını arco-wallpaper.jpg yapın

6- Yeniden başlatın.

Fare imleci hakkında bilgim yok ama belki onu da düzeltebilirim.

AwesomeWM galiba. Başlangıç için Nitrogen indirip nitrogen --restore komutunu çalıştırmasını sağlamalısın, AwesomeWM bilmiyorum fazla. Nitrogen duvar kağıdını ayarlayacak. Fare imleci için de LXAppearance kullanıyorum ben. İkon teması da değişiyor onunla.

Duvar kağıdı için uğraşmak istemiyorsanız @Koishi Komeiji'nun yaptığı gibi yapabilirsiniz. Fare imleci için zaten LXAppearance yeterli.

Lxappearance'i nasıl kuracağım?

Buradan fare imlecini değiştirince her yerde değişmiyor.

@Koishi Komeiji ve @Linuxginar hocam çok güzel şekilde açıklamış.

Bir de lxapperance şunları yapabilirsin. (ayrıntıya girmiyeceğim basitce.)
1)yazı formatı değiştirebilirsin. Mesela benim font monospace.

2)tema indirip değiştirebilirsin. Arck darkest temasını seviyorum.

3) ıcon teması değiştirebilirisiniz ama arco Linux kendi teması olan sardi-arc icon teması bana güzel geliyor. Şu anda tela-circle icon kullanıyorum.

4) fare teması değiştirebilirsiniz. Arco lnux bibata-ice kullanıyor. Ben ise tema olarak capitian-cursor kullanıyorum.

Ek not değişim sonrası logout yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…