- Makaleler
- 22
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
- Meslek
- Öğrenci
Merhabalar. @Archley hocamın isteği üzerine:
Arco Linux Awesome WM'i nasıl böyle yaparsınız bunu anlatacağım.
Önce kuracağımız şeyler ile başlayalım.
Peaclock.
aur.archlinux.org
Terminali açıp
Kodunu giriyoruz ve inmesini bekliyoruz. Daha sonra terminale
Şimdi matrix ekranı. (unimatrix.)
Terminale
Terminale
Şimdi renk teması, ikon teması ve fare imlecine gelelim.
Fare imleçlerini şuradan indirebilirsiniz:
@tkl5t86bis dediği yöntem ile fare imlecinizi ayarlayabilirsiniz:
Şimdi renk teması, ikon paketi ve duvar kağıdına geçiyoruz
Renk temalarını buradan indirebilirsiniz:
Benim kullandığım:
İkon paketlerini buradan indirebilirsiniz:
Benim kullandığım:
İstediğiniz temayı ve ikon paketini seçtiniz ve indirdiniz. Şimdi kurulum işlemine geçelim.
Ayarlar yöneticisini açıyoruz:
Görünüm sekmesine geliyoruz ve şöyle bir ekran karşılıyor bizi:
Sol alttaki "ekle" düğmesine basıp indirdiğiniz tar.gz (tar.xz de olabilir.) Uzantılı tema dosyasını seçip "aç" diyoruz ve renk temamız yüklenmiş oluyor.
Şimdi aynı ekranda üstte bulunan sekmelerden "simgeler" sekmesine gidin. Karşınızda şöyle bir ekran:
Yine sol alttan "ekle" düğmesine basıp ikon paketinizi seçip "aç" seçeneğine tıklayın. İkon paketinizde yüklenmiş olacak.
Şimdi bizim ayarlar yöneticisi ile işimiz bitti. Lxappearance'ye geçiyoruz.
Alt + F3 kombinasyonu ile uygulama arama yerine gelip lxappearance yazdığınızda karşınıza "görünümü özelleştir" yazan uygulamayı açın.
Veya şöyle de açabilirsiniz. Terminale
Bu ekranda indirdiğiniz temayı seçip sağ alttan uygula deyip bilgisayarda oturumu kapatın. Bu işlemi normal masaüstündeyken Windows tuşu + X kombinasyonu ile yapabilirsiniz. "log out" demeniz yeterli. Ve bilgisayarı yeniden açıyoruz. Windows tuşu + Shift + enter tuşu ile dosya gezginini açtığınızda temanın değişmiş olduğunu göreceksiniz.
Şimdi tekrar lxappearance'i açıyoruz ve "simgeler" sekmesine gelip indirdiğiniz simge paketini seçip uygula diyorsunuz. Daha sonra yine "log out" işlemini yapıyoruz. Tekrar dosya gezginini açtığımızda bu sefer de simgelerin değiştiğini görebilirsiniz. (aynı zamanda "ayarlar yöneticisi" ve uygulamaların simgelerinin değiştiğini de görebilirsiniz.) "fare imleci" sekmesine gelerek indirdiğiniz fare imleci temasını altta "kur" yazan tuş ile seçip "aç" deyin. Sonra o fare imlecini seçip uygula dedikten sonra yine "log out" yapıyoruz.
Şimdi duvar kağıdı ayarlamaya geçelim:
Bu siteden benim duvar kağıdım gibi duvar kağıtları bulabilirsiniz veya kendi istediğiniz duvar kağıdı ile devam edebilirsiniz. Tercih sizin. Duvar kağıdımı isteyenler için direkt indirme linki koyuyorum:
Şimdi hemen duvar kağıdı ayarla demeyeceğiz "nitrogen" üzerinden. Bizim işimiz "variety" ile.
Alt + F3 ile tekrar uygulama arama menüsüne geliyoruz ve arama yerine "variety" yazıp enter diyoruz. Karşımıza şöyle bir ekran geliyor:
Bu ekranda sağda bulunan "ekle" dğmesine basıyoruz. İsterseniz bir klasörü ekleyebilirsiniz. Kendi indirdiğiniz duvar kağıtlarını attığınız klasörü yani. Ya da "resimler" seçeneğini seçip ekleyebilirsiniz.
Daha sonra resimde işaretlediğim simgeye tıklıyoruz:
Tıkladıktan sonra "duvar kağıdı seçici" diyoruz ve bizi şöyle bir ekran karşılıyor:
Aşağıdaki beyaz scroll ile sağa sola gidebilirsiniz. İndirdiğiniz duvar kağıdını bulup tıklayın ve ardından enter deyin.
Tebrikler! Duvar kağıdı da değişti. Bilgisayar yeni açılırken duvar kağıdı geç yüklenebiliyor. O yüzden şaşırmayın. (belki de arco Linux benim HDD'de kurulu olduğu içinde olabilir.)
Yapacağımız işlemler bu kadardı. Biliyorum biraz fazla uzun oldu ama elimden ancak bu kadar geldi.
Okuduğunuz için teşekkürler! Herhangi bir öneriniz olursa aşağıda belirtebilirsiniz.
Arco Linux Awesome WM'i nasıl böyle yaparsınız bunu anlatacağım.
Önce kuracağımız şeyler ile başlayalım.
Peaclock.
AUR (en) - peaclock
Terminali açıp
git clone https://aur.archlinux.org/packages/peaclock/Kodunu giriyoruz ve inmesini bekliyoruz. Daha sonra terminale
ls yazıp bakıyoruz. peaclock adında bir klasör olması lazım. cd peaclock yazıyoruz ve peaclock klasörünün içine giriyoruz. Daha sonra makepkg -si yazıp işlemlerin bitmesini bekliyoruz. İşlemler tamamlanınca sizden kurulum onayı isteyecek. Evet deyip kurulumun bitmesini bekliyoruz. Kurulum bittikten sonra terminale peaclock yazdığınızda saat ve tarih gelecektir.Şimdi matrix ekranı. (unimatrix.)
Terminale
sudo pacman -S unimatrix yazıp gelen ekranda şifremizi girip kuruyoruz. Ve bitiyor. Unimatrix ekranını açmak için terminale unimatrix yazmanız yeterli. Güzel bir görüntüde başlamasını istiyorsanız (çünkü ilk açıldığında bayağı yavaş akıyor harfler vs.) Şöyle açıyoruz:Terminale
unimatrix --speed 96 enter diyoruz. Ve daha güzel çalışmaya başlıyor. @Linuxginar hocamın dediği şekilde yapabilirsiniz:+ Tuşuna basarsan hız 1 artıyor, - basarsan 1 azalıyor.
] Basarsan hız 10 artıyor, [ basarsan 10 azalıyor.
Şimdi renk teması, ikon teması ve fare imlecine gelelim.
Fare imleçlerini şuradan indirebilirsiniz:
Browse Cursors Latest | https://www.gnome-look.org/browse?cat=107
Browse Cursors Latest | https://www.gnome-look.org/browse?cat=107 | A community for free and open source software and libre content
www.gnome-look.org
@tkl5t86bis dediği yöntem ile fare imlecinizi ayarlayabilirsiniz:
Bu yöntemi deneyebilir misiniz?
Bir de .config/gtk-3.0/setting.ini dosyasının yedeğini alıp yapmak istediğiniz cursor adını giriniz.
Şimdi renk teması, ikon paketi ve duvar kağıdına geçiyoruz
Renk temalarını buradan indirebilirsiniz:
Browse GTK3/4 Themes Latest | https://www.gnome-look.org/browse?cat=135
Browse GTK3/4 Themes Latest | https://www.gnome-look.org/browse?cat=135 | A community for free and open source software and libre content
www.gnome-look.org
Benim kullandığım:
Layan gtk theme
Layan is a flat Material Design theme for GTK 3, GTK 2 and Gnome-Shell Icon theme: Tela icon theme https://www.pling.com/p/1279924/ Wallpaper: Layan https://www.pling.com/p/1309218/
www.gnome-look.org
İkon paketlerini buradan indirebilirsiniz:
Browse Full Icon Themes Latest | https://www.gnome-look.org/browse?cat=132
Browse Full Icon Themes Latest | https://www.gnome-look.org/browse?cat=132 | A community for free and open source software and libre content
www.gnome-look.org
Benim kullandığım:
Candy icons
Sweet gradient icon theme originally created to fit my Sweet themeIf you want you can combine them with any of the options provided in sweet-folders as shown in the second screenshotNoteTo request...
www.gnome-look.org
İstediğiniz temayı ve ikon paketini seçtiniz ve indirdiniz. Şimdi kurulum işlemine geçelim.
Ayarlar yöneticisini açıyoruz:
Görünüm sekmesine geliyoruz ve şöyle bir ekran karşılıyor bizi:
Sol alttaki "ekle" düğmesine basıp indirdiğiniz tar.gz (tar.xz de olabilir.) Uzantılı tema dosyasını seçip "aç" diyoruz ve renk temamız yüklenmiş oluyor.
Şimdi aynı ekranda üstte bulunan sekmelerden "simgeler" sekmesine gidin. Karşınızda şöyle bir ekran:
Yine sol alttan "ekle" düğmesine basıp ikon paketinizi seçip "aç" seçeneğine tıklayın. İkon paketinizde yüklenmiş olacak.
Şimdi bizim ayarlar yöneticisi ile işimiz bitti. Lxappearance'ye geçiyoruz.
Alt + F3 kombinasyonu ile uygulama arama yerine gelip lxappearance yazdığınızda karşınıza "görünümü özelleştir" yazan uygulamayı açın.
Veya şöyle de açabilirsiniz. Terminale
lxappearance yazdığınızda açacaktır.Bu ekranda indirdiğiniz temayı seçip sağ alttan uygula deyip bilgisayarda oturumu kapatın. Bu işlemi normal masaüstündeyken Windows tuşu + X kombinasyonu ile yapabilirsiniz. "log out" demeniz yeterli. Ve bilgisayarı yeniden açıyoruz. Windows tuşu + Shift + enter tuşu ile dosya gezginini açtığınızda temanın değişmiş olduğunu göreceksiniz.
Şimdi tekrar lxappearance'i açıyoruz ve "simgeler" sekmesine gelip indirdiğiniz simge paketini seçip uygula diyorsunuz. Daha sonra yine "log out" işlemini yapıyoruz. Tekrar dosya gezginini açtığımızda bu sefer de simgelerin değiştiğini görebilirsiniz. (aynı zamanda "ayarlar yöneticisi" ve uygulamaların simgelerinin değiştiğini de görebilirsiniz.) "fare imleci" sekmesine gelerek indirdiğiniz fare imleci temasını altta "kur" yazan tuş ile seçip "aç" deyin. Sonra o fare imlecini seçip uygula dedikten sonra yine "log out" yapıyoruz.
Şimdi duvar kağıdı ayarlamaya geçelim:
Bu siteden benim duvar kağıdım gibi duvar kağıtları bulabilirsiniz veya kendi istediğiniz duvar kağıdı ile devam edebilirsiniz. Tercih sizin. Duvar kağıdımı isteyenler için direkt indirme linki koyuyorum:
Şimdi hemen duvar kağıdı ayarla demeyeceğiz "nitrogen" üzerinden. Bizim işimiz "variety" ile.
Alt + F3 ile tekrar uygulama arama menüsüne geliyoruz ve arama yerine "variety" yazıp enter diyoruz. Karşımıza şöyle bir ekran geliyor:
Bu ekranda sağda bulunan "ekle" dğmesine basıyoruz. İsterseniz bir klasörü ekleyebilirsiniz. Kendi indirdiğiniz duvar kağıtlarını attığınız klasörü yani. Ya da "resimler" seçeneğini seçip ekleyebilirsiniz.
Daha sonra resimde işaretlediğim simgeye tıklıyoruz:
Tıkladıktan sonra "duvar kağıdı seçici" diyoruz ve bizi şöyle bir ekran karşılıyor:
Aşağıdaki beyaz scroll ile sağa sola gidebilirsiniz. İndirdiğiniz duvar kağıdını bulup tıklayın ve ardından enter deyin.
Tebrikler! Duvar kağıdı da değişti. Bilgisayar yeni açılırken duvar kağıdı geç yüklenebiliyor. O yüzden şaşırmayın. (belki de arco Linux benim HDD'de kurulu olduğu içinde olabilir.)
Yapacağımız işlemler bu kadardı. Biliyorum biraz fazla uzun oldu ama elimden ancak bu kadar geldi.
Okuduğunuz için teşekkürler! Herhangi bir öneriniz olursa aşağıda belirtebilirsiniz.