ArcoLinux neden DistroWatch'ta düşüyor?

"They correlate neither to usage nor to quality and should not be used to measure the market share of distributions. They simply show the number of times a distribution page on DistroWatch.com was accessed each day, nothing more."

distrowatch.com sitesinde yer alan bu ifade sıralamanın manipülasyona açık olduğunu gösteriyor. Sistematik olarak bir dağıtımın distrowatch.com bağlantısına girilirse bu dağıtımı üst sıralara taşıyabilir.

Eskiden Manjaro'dan sonra en popüler dağıtımdı. Sonra endeavour Arco'yu geçti. Sonra da garuda geçti. Arco'da bir düşüş var, nedenini merak ettim. Bilen var mı?

Kullanım oranı ile popülerlik distrowatch için farklı oluyor ayrıca distrowatch kullanım oranı ile değil dağıtımın sayfasının incelenmesi ile sıralama oluşuyor.

Reddit'te bununla ilgili cevap bulabilirsiniz bence. Benim bilgim yok, tek bir sebebe de bağlı olduğunu düşünmüyorum. Reddit'teki bazı kişiler gerçekten çok bilgili oluyor, onlar açıklama getirebilir bu duruma belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…