ArcoLinux vs RebornOS

Bende tam buraya bakıyordum hocam sağolun.
Bu arada yarın RebornOS ve ArcoLinuxB dağıtımlarını kurup deneme kararı aldım. Herkese teşekkür ederim.
Kernel tarafında LTS kernel tercih ederseniz, Bootloader olarak.

Hocam kernel olarak hangisini seçmem daha iyi olur. Kapalı kaynak kodlu NVIDIA ekran kartı sürücüsü kurmak istiyorum. Normalde düz LTS kuracaktım ama NVIDIA LTS geçen kernel geçince sorayım dedim.

Son düzenleme:
Doğru bir karar olmuş. 390xx'den eskilere destek vermeye gerek yok

Neden? Ekran kartı eski olup bu sürücüleri kullanan çok kullanıcı var. Kullanıcı kaybediyorlar. Oluşan hatadan dolayı kaldırıldı. Paylaşılan makaleyi okumadınız sanırsam.
O kadar eski bir GPU'ya sahip olsam nouveau kullanırdım açıkçası

O kadar eski bir GPU'ya sahip olsam nouveau kullanırdım açıkçası

Nouveau ve kapalı kaynak kodlu NVIDIA testlerini görmediniz diye düşünüyorum. En basitinden animasyonlar veya pencere geçişleri bile kasarak ilerliyor. O kadar fazla dağıtım alternatifi var ki, istediğine geç. Bir dağıtıma bağlı kalınmak zorunda değil. Ben şahsen bilgisayarın başına oturuyorsam, ve iyi bir deneyim yaşatsın diyorsam firmamın yayınladığı sürücüleri kullanırım. Nouveau yapacağınız işleri bile kısıtlar. Çünkü ciddi anlamda yavaş.

O kadar nvidia istiyorsanız AUR yan tarafta. Aur'daki eski nvidia sürücüleri için kernel patchleri bulunuyor

Bu konuda tecrübeniz ne oldu? RebornOS ve ArcoLinuxB dağıtımları.

Eski Nvidia sürücüleri için en iyisi Debian tabanlılar hocam maalesef. Bende ArcoB için kurmaya çalışırken kernel panic sorunu yaşamıştım.

Eski Nvidia sürücüleri için en iyisi Debian tabanlılar hocam maalesef. Bende ArcoB için kurmaya çalışırken kernel panic sorunu yaşamıştım.

Saf Debian da sıkıntılı. Ubuntu tabanlılarda daha iyi çalışıyor eski sürücüler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…