Arctic LF II 240 Sıvı soğutma yanlış mı takılı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
Anakart
B650P WI-FI
İşlemci
7600X
Mart ayında Arctic LF II 240 aldım. İçinden gelen MX-5i kullandım. Fakat sıcaklıklar çok yüksekti. İçinden kaç gr çıktığını hatırlamıyorum ama bitmesine azıcık kalana kadar sıkmıştım galiba. Mount 2'yi kullanıyordum. Söktüğümde termal macun ve pump şu şekilde idi.

İşlemcinin üzerinden göründüğü gibi Mount 2 idi. Fakat termal macun erimiş gitmiş gibi duruyordu. Pumpın üstünde kalanlar ve şırıngada kalanları tekrar sürüp Mount'u 1E çektim.
Şu an hala böyle kullanıyorum ve sıcaklıklarım/performansım biraz anormal. MX-5 kalitesiz mi yoksa ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum anlayamadım. Vidalarını çapraz bir şekilde sert sıkmıştım. Normalde Mount2 kullanılıyor fakat benim sıcaklıklarım Mount1e geçince düştü. Ya da termal macun çok kalın olduğu için Mount2'de çok ısındı bilmiyorum. BIOS'tan pump_fanı PWM'de ve Smart fan Mode'da açık.
PBO ayarlarım:
Curve Optimizer -30
Edc & tdc Auto.
Ppt 95W.
Throttle limit 90.
Değerler.

@kino hocam bilginiz var mı?

@erme hocam bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Çok fazla sürülen macun yüzünden pump out yapmış, kısaca macun yanlardan çıkmış, işlemci üzerinde durmamuş. O yanlarda kalan macunu ortaya toplayıp fazlasını alıp tekrar deneyin derim.

Çok fazla sürülen macun yüzünden pump out yapmış, kısaca macun yanlardan çıkmış, işlemci üzerinde durmamuş. O yanlarda kalan macunu ortaya toplayıp fazlasını alıp tekrar deneyin derim.
Öyle yapmıştım hocam Fotoğraf yazan sürprizbozanda.

Sıcaklık son durumda beklenmedik değil pek, 7000 serisi ısınıyor biraz. Oyun esnasında ne durumda sıcaklıklar?
Uçuyordu gereksiz bir şekilde. PBO ayarlarından sonra biraz düzene girmeye başladı. MX-6 alıp tekrar sürmeyi planlıyordum. Diğer 7600x kullanıcılarına göre sıcaklığım daha fazla, performansım daha düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…