Arctic LF II fan bağlantısı

sonkagit

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba;

Arctic LF II 280mm satın aldım. Sadece pompa ucunda 1 fan soketi var ve yukarıda ki radyatör fanları birbirine bağlı. Sanıyorum pompanın ucunda ki kablodan güç alıyor olacaklar.

Sorum şu;

1) Pompa'nın ucunda yer alan 1 tane fan soketini CPU Fan kısmına takarsam, BIOS üzerinden yukarıdaki radyatör fanlarını kontrol edebilir miyim?
2) Eğer kontrol edemiyorsam, yukarıda ki fanları ayırıp onları SYS Fan kısmına taksam olur mu? (Bilmiyorum ayrılıyorlar mı?)
Yani sadece pompanın ucunda ki fan CPU fan kısmında kalacak, yukarıda ki radyatör fanlarını farkı bir girişe takıyor olacağım eğer ayrılıyorlarsa.
3)Pompanın ucunda ki fan CPU fan girişine mi takılmalı yoksa başka bir girişe mi? Bazı yerlerde yorum olarak Pump kısmına takılmalı demişler. Eper pump kısmına takarsa yine tek bağlantı üzerinden yukarıda ki radyatör fanlarını kontrol edebilir miyim?

Anakart: MSI x670E Carbon Wifi
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 280mm

Şu şekilde olması lazım (Yanılıyorsam düzeltin); Pompanın ayrı radyatördeki fanların ayrı kablosu geliyor olması lazım. Pompadan geleni CPU fan, radyatördekileri SYS kısmına takıp kullanabilirsiniz. Benim benzer sistemde Pompa tam devirde, radyatör fanları ise PWM şeklinde otomatik çalışıyorlardı.

Şu şekilde olması lazım (Yanılıyorsam düzeltin); Pompanın ayrı radyatördeki fanların ayrı kablosu geliyor olması lazım. Pompadan geleni CPU fan, radyatördekileri SYS kısmına takıp kullanabilirsiniz. Benim benzer sistemde Pompa tam devirde, radyatör fanları ise PWM şeklinde otomatik çalışıyorlardı.
Radyatörde yer alan fan kabloları biririne bağlılar. Yani açıkta bir uçları yok.
Sadece kendim çıkarabilirim ama bu doğrultuda farkı bir yerden güç almaları gerekiyor ve kabloları çok kısa. Bunun için ek uzatıcı almam lazım.

Arctic firmasının tasarımında yukarıda ki radyatör fanları da pompanın ucunda yer alan soket tarafından güç alınacak şekilde tasarlanmış.
Evet CPU soketine takıp kontrol edebilirsiniz. İster BIOS ister fancontrol/dragon Center tarzı Windows içi bir uygulama ile.
Akşam deneyeceğim teşekkür ederim. Bu arada bilmiyorum denediğiniz için mi biliyorsunuz ama eğer olmazsa, ayırıp mı kullanmam gerekiyor?

@Emirizmir Siz nasıl yaptınız acaba?

Radyatörde yer alan fan kabloları biririne bağlılar. Yani açıkta bir uçları yok.
Sadece kendim çıkarabilirim ama bu doğrultuda farkı bir yerden güç almaları gerekiyor ve kabloları çok kısa. Bunun için ek uzatıcı almam lazım.

Arctic firmasının tasarımında yukarıdaki radyatör fanları da pompanın ucunda yer alan soket tarafından güç alınacak şekilde tasarlanmış.

Akşam deneyeceğim teşekkür ederim. Bu arada bilmiyorum denediğiniz için mi biliyorsunuz ama eğer olmazsa, ayırıp mı kullanmam gerekiyor?

@Emirizmir Siz nasıl yaptınız acaba?

Olmaması mümkün değil. 360 A-RGB olan modelini arkadaşıma ben montajladım. Hatta Arctic işi başka bir boyuta taşıyıp sizin montajınızı bile bir kalıba sokmak ister. Ben tavana değil öne takmak istedim. Fanları vs montajlı geldiği için fanların ve RGB'lerin makaronlarını kesip fanları döndürmek zorunda kaldım ekstra çoklayıcılar ile. Onun harici Arctic'in istediği tamamen bu. Pompa içindeki devre ile bir türlü bir kontorl mekanızması kurmuşlar. Şimdilerde boru izolasyonu altından 4pin çoklayıcıyı fanlara doğru götürür. Diğer pompa içindeki ucu da lehimli haldedir. İsterseniz fanların bulunduğu pompadan gelen 4 pinden ayırıp başka bir çoklayıcı ile kendiniz de ayrı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Fakat gerek yok.

ARGB 360mm modelini montajladım zaten Arctic pompayı ve fanların devir kontrol kablolarını tek bir kabloda birleştirmişler. Ben CPU_fan kısmına taktım ve zaten önerilen soket. Diğer soketlerde Chafan ve Sysopt portlarında uyarı verdiği için çalıştıramamıştım ben.

ARGB 360mm modelini montajladım zaten Arctic pompayı ve fanların devir kontrol kablolarını tek bir kabloda birleştirmişler. Ben CPU_fan kısmına taktım ve zaten önerilen soket. Diğer soketlerde Chafan ve Sysopt portlarında uyarı verdiği için çalıştıramamıştım ben.
Çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı