Her iki macun da senin işini görür. O işlemciye yeter. Zaten benim de demek istediğim MX4'ün ortalama bir işlemcinin IHS bölgesine, yani kapak üstüne sürülmesinde sakınca yok. Direkt olarak silikon zarın üzerine uygulamak için yeterli olmadığı kanaati oluştu bende. O da ekran kartı veya CPU çipinin üzerinde, bilhassa laptoplarda önemli bir durum.
Ben 4gr MX4'ü henüz bitiremedim. Üç kez seninki ile aynı kapak ebatlarına sahip bir işlemciye(Ryzen 3700X) ve iki kez de RX 5700 XT GPU zarının üzerine uyguladım. Etiketi sıyıp baktığımda hala vardı. Bununla bence iki üç kez daha CPU'ya sürebilirim diye düşünüyorum. Hesabını sen yap. 4gr macunu en az sekiz defa kullanma ömrü biçmişim.
Kısacası ne 2gr olan az gelir ne de düşük model kötü soğutur. İkisi de memnun edebilir. Eğer ki yüksek model işlemciye geçiş söz konusu olur veya ekran kartına bakım ihtimali söz konusu olur o zaman henüz denemediğim MX6'nın hem ısı iletkenliği hem de esnekliği sebebiyle daha başarılı olacağını tahmin ediyorum. 45 derece, hava soğutma ile kullanılan herhangi bir Ryzen işlemcinin boştaki sıcaklığı için normal sayılır. Esas bakman gereken tam yükte nereye vardığıdır.