Arctic MX-6 vs MX-4

• Konuyu başlatan Aze
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 5.176
Hocam selamlar. Ben CoolerMaster MasterGel Maker kullandim laptop icin ama ekran kartinda herhangi bir isi dususu olmadi. CPU da ise sicakliklar cok fazla artti. Sizce neyi yanlis yapmis olabilirim? Fazla mi surdum, blogu mu oturtamadim(Laptopta bu pek mumkun degil gibi) yardimci olur musunuz?
Laptopta termal pad varmıydı? Termal macun termal pad gibi ısıyı iletmiyor.

Sirayla taktim 1 2 3 4 5 6 ama biri tam girmedi galiba tornavidam berbat. Acaba ondan midir dersiniz? Internette sirasiyla takin diyordu Lenovo Legion 5 icin.

Bir de fabrika cikisi haliyle ayni torku olusturmak mumkun mu vidalarda? Yani demek istedigim vidalari fabrikasyon haline getiremedigim icin mi boyle oldu acep?
İşte birbirlerine çapraz ve karşılıklı olanlar takılmalı o zaman tam baskı yapar.

Laptopta termal pad varmıydı? Termal macun termal pad gibi ısıyı iletmiyor.
Onun ne oldugu ile ilgili tam bilgim yok ama macun surulu haldeydi ve her yere bulasmisti (1.5 yil aradan sonra degistim)
İşte birbirlerine çapraz ve karşılıklı olanlar takılmalı o zaman tam baskı yapar.
Tamamdir hocam su tornavida seti gelsin de adam gibi cevireyim bunu da denerim.

Merak edenler için sıvı metal olarak Conductonaut aldım arkadaşlar. Sürmesi zahmetli oldu açıkçası. Kullandığım laptop oyun bilgisayarı değil içerisinde i5 1035G1 var ve yayın izlerken baya 90-100 derecelere fırlıyordu. Şu anda full yükte 80-85 derecede kalıyor. Boşta da ortam sıcaklığına göre 55-70 derecede (fan çalışmıyor boşta) kalıyor.
Zaten kullandığım laptopun soğutması da rezalet ama ona rağmen gözle görülür bir fark oldu ancak tam istediğim sıcaklıkları elde edemedim. Bunun nedeni soğutma sistemi veya benim düzgün sürememiş olmam olabilir. Sıvı metal kullanmayı düşünen arkadaşlar sabır ve özenle yaparlarsa memnun kalırlar diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı