W w1B Hectopat Katılım 5 Temmuz 2020 Mesajlar 396 Çözümler 1 25 Ekim 2020 #31 Tortue dedi: O türden de var ama gerekli olacağını düşünmüyorum. Genişletmek için tıkla... Yani sadece P12 alsam da işimi görür mü?
Tortue dedi: O türden de var ama gerekli olacağını düşünmüyorum. Genişletmek için tıkla... Yani sadece P12 alsam da işimi görür mü?
Tortue Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Aralık 2018 Mesajlar 6.140 Makaleler 1 Çözümler 19 Yer İstanbul 25 Ekim 2020 #32 w1B dedi: Yani sadece P12 alsam da işimi görür mü? Genişletmek için tıkla... Evet. DC kontrolü yapabiliyorsunuz (3 pın) dolayısıyla PWM olanına (4 pın) fazladan para vermenize de gerek yok açıkçası.
w1B dedi: Yani sadece P12 alsam da işimi görür mü? Genişletmek için tıkla... Evet. DC kontrolü yapabiliyorsunuz (3 pın) dolayısıyla PWM olanına (4 pın) fazladan para vermenize de gerek yok açıkçası.
W w1B Hectopat Katılım 5 Temmuz 2020 Mesajlar 396 Çözümler 1 25 Ekim 2020 #33 Tortue dedi: Evet. DC kontrolü yapabiliyorsunuz (3 pın) dolayısıyla PWM olanına (4 pın) fazladan para vermenize de gerek yok açıkçası. Genişletmek için tıkla... DC kontrolü tam olarak ne oluyor?
Tortue dedi: Evet. DC kontrolü yapabiliyorsunuz (3 pın) dolayısıyla PWM olanına (4 pın) fazladan para vermenize de gerek yok açıkçası. Genişletmek için tıkla... DC kontrolü tam olarak ne oluyor?
Tortue Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Aralık 2018 Mesajlar 6.140 Makaleler 1 Çözümler 19 Yer İstanbul 25 Ekim 2020 #34 w1B dedi: DC kontrolü tam olarak ne oluyor? Genişletmek için tıkla... 12 Volt değil de 8-9 volt vererek fan hızını düşürmüş oluyorsunuz. 3 Pinlerde bu yapılıyor. PWM olanlarda durum farklı.
w1B dedi: DC kontrolü tam olarak ne oluyor? Genişletmek için tıkla... 12 Volt değil de 8-9 volt vererek fan hızını düşürmüş oluyorsunuz. 3 Pinlerde bu yapılıyor. PWM olanlarda durum farklı.
W w1B Hectopat Katılım 5 Temmuz 2020 Mesajlar 396 Çözümler 1 25 Ekim 2020 #35 Tortue dedi: 12 Volt değil de 8-9 Volt vererek fan hızını düşürmüş oluyorsunuz. 3 Pinlerde bu yapılıyor. PWM olanlarda durum farklı. Genişletmek için tıkla... PWM'lerde direk RPM'yi düşürebiliyoruz sanırım.
Tortue dedi: 12 Volt değil de 8-9 Volt vererek fan hızını düşürmüş oluyorsunuz. 3 Pinlerde bu yapılıyor. PWM olanlarda durum farklı. Genişletmek için tıkla... PWM'lerde direk RPM'yi düşürebiliyoruz sanırım.
Tortue Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Aralık 2018 Mesajlar 6.140 Makaleler 1 Çözümler 19 Yer İstanbul 25 Ekim 2020 #36 w1B dedi: PWM'lerde direk RPM'yi düşürebiliyoruz sanırım. Genişletmek için tıkla... DC'de de zaten fan hızı düşünce RPM düşmüyor mu?
w1B dedi: PWM'lerde direk RPM'yi düşürebiliyoruz sanırım. Genişletmek için tıkla... DC'de de zaten fan hızı düşünce RPM düşmüyor mu?
W w1B Hectopat Katılım 5 Temmuz 2020 Mesajlar 396 Çözümler 1 25 Ekim 2020 #37 Tortue dedi: DC'de de zaten fan hızı düşünce RPM düşmüyor mu? Genişletmek için tıkla... DC V düşrüyoruz dediniz ya. O yüzden dedim. DC direk fan hızını elliye biliyor muyuz?
Tortue dedi: DC'de de zaten fan hızı düşünce RPM düşmüyor mu? Genişletmek için tıkla... DC V düşrüyoruz dediniz ya. O yüzden dedim. DC direk fan hızını elliye biliyor muyuz?
Tortue Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Aralık 2018 Mesajlar 6.140 Makaleler 1 Çözümler 19 Yer İstanbul 25 Ekim 2020 #38 w1B dedi: DC v düşürüyoruz dediniz ya. O yüzden dedim. Genişletmek için tıkla... Evet DC ile RPM düşürülebiliyor.
w1B dedi: DC v düşürüyoruz dediniz ya. O yüzden dedim. Genişletmek için tıkla... Evet DC ile RPM düşürülebiliyor.
W w1B Hectopat Katılım 5 Temmuz 2020 Mesajlar 396 Çözümler 1 25 Ekim 2020 #39 Tortue dedi: Evet DC ile RPM düşürülebiliyor. Genişletmek için tıkla... Peki 4 Pinlik yere 3 pinlik kablo takabiliyor muyum?
Tortue dedi: Evet DC ile RPM düşürülebiliyor. Genişletmek için tıkla... Peki 4 Pinlik yere 3 pinlik kablo takabiliyor muyum?
Tortue Megapat Zamanın Tanığı Katılım 1 Aralık 2018 Mesajlar 6.140 Makaleler 1 Çözümler 19 Yer İstanbul 25 Ekim 2020 #40 w1B dedi: Peki 4 Pinlik yere 3 pinlik kablo takabiliyor muyum? Genişletmek için tıkla... Evet.