tomharpoon
Centipat
Daha fazla
Hocam bence Arctis 9 sebebi de tamamen yeni olmasindan ama Arctis 7+da denedim çok fark yoktu.
Arctis 9, Arctis 7+ ve Nova 7 arasında kaldım. Fakat büyük ihtimal Nova 7 alacağım. Size ürünleri şöyle kısa bir şekilde anlatayım.
Arctis 9'da Bluetooth ve 2.4 GHz aynı anda bağlanma olayı var ama Type-C ile şarj olmuyor. Kısacası dışarıda kütüphanede falan şarj etmek için yanımızda ek kablo taşımamız gerekecek.
(Artı olarak bilgisayara bağlamamızı yarayan dongle benim gibi bir Gaming laptop kullanıcısı için gereksiz uzun. Kulaklığı alma sebebim kablo görüntüsünü ortadan kaldırmak fakat bu durum dongle yüzünden yine göz önüne seriliyor.)
Arctis 7+ Type-C ile şarj oluyor ve bilgisayara bağlamamızı yarayan dongle da tam istediğim gibi küçücük bir şey. Kablo sorununu tamamen ortadan kaldırıyor diyebiliriz. Fakat Bluetooth özelliği yok. Bu durum da biraz bana sorun gibi geldi. Aynı anda 2.4 GHz ile hem bilgisayara hem de Bluetooth ile telefona bağlanabilmek daha cazip geliyor.
Arctis Nova 7 ise istediğim her şeyi eksiksiz gideriyor diyebiliriz. Aynı anda 2.4 GHz ile hem bilgisayara hem de Bluetooth ile telefona bağlayabilme özelliği, Type-C ile şarj olması (gereksiz yere fazladan kablo taşımamıza gerek kalmıyor herhangi bir Type-C ile şarj edebiliyoruz.) Ve bilgisayara bağlamamıza yarayan Dongle'ın küçük olması. SteelSeries'in son çıkardığı Arctis Nova Pro'dan bir önceki model olmasını da göz önüne alırsak yeni ses sürücüleri ve geliştirilmiş sistemler ile Nova 7 neredeyse kullanıcının istediği her şeyi gerçekleştiriyor.
Ama aklımda takılan bir konu var. Nova serisini kullanıp deneyenlerin bir kısmı kulaklığın rahatsız ettiğinden bahsediyor. Bu saydığım ürünleri kullanan veya deneyimlemiş olan varsa yazabilirler mi?
Evet 1 haftadır kulaklığı kullanıyorum. Kulaklığın başımda duruşundaki rahatlık mükemmel. İlk aldığım günden beri nerdeyse günde 7 saat falan taktığım halde hiç rahatsızlık vermedi. Ses seviyesi, mikrofon kalitesi zaten üst seviyelerde. Enginde yazılımı ile kulaklığı daha da üst seviyelere çıkarabiliyoruz. Şarj süresi ise ideal diyebilirim. Kulaklık ilk geldiği zaman şarja takmıştım. Ardından 5 gün sonra tekrar şarja taktım. Sorun olarak görülebilecek tek şey ise maalesef dip ses oluşu. Sesi hem kulaklıkta hem de bilgisayarda fulleyince dip ses oluyor fakat sesi ufak bir şekilde kısınca dip ses ortadan kalkıyor. Çok takıntışı birisi değilsen umrunda olmaz bence. Bunlar dışında aklıma başka bir şey gelmedi. Sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin.Selam! Tam yeni bir başlık açacaktım ki bu bilgilendirici başlığı görüp vazgeçtim. 5 yıllık SteelSeries Arctics 1 Wireless kullanıcısıyım. Hiçbir şikayetim olmadan hala severek kullanıyorum. Ancak artık mikrofon ömrünü tamamlıyor soyulmalar vs. başladı. Bu sebeple yeni bir kulaklığa geçmek istiyorum. Kaliteli bir şey alıp 4-5 sene kullanmayı planlıyorum. Gözüm Arctics Nova Pro'da ancak kulaklık çok pahalı(14.000 Amazon). Bu sebeple Nova 7 almayı planlıyorum. Kulaklığı aldınız mı ya da bana tavsiyeniz olur mu? Mouse ve klavyem de SteelSeries bu arada. O sebeple çok iyi bir model-fiyat seçeneği olmadıkça SteelSeries'tan ayrılmayı düşünmüyorum.
Hocam merhaba ben de dün akşam nova 7 satın aldım fakat bu enginedeki sonar ayarlarını falan bir oturtturamadım her farklı ayarda kulaklığın kaderi degisiyor resmen. Bir şarkı açıyorum ayarlıyorum oldu diyorum başka şarkıda yada dizi film açtığımda ses çok kötü geliyor hoppa bir daha ayarlıyorum bir türlü oturtamadım. Media ve gaming kısmında sonar ayarlarınızı paylaşabilir misiniz acaba ?Evet 1 haftadır kulaklığı kullanıyorum. Kulaklığın başımda duruşundaki rahatlık mükemmel. İlk aldığım günden beri nerdeyse günde 7 saat falan taktığım halde hiç rahatsızlık vermedi. Ses seviyesi, mikrofon kalitesi zaten üst seviyelerde. Enginde yazılımı ile kulaklığı daha da üst seviyelere çıkarabiliyoruz. Şarj süresi ise ideal diyebilirim. Kulaklık ilk geldiği zaman şarja takmıştım. Ardından 5 gün sonra tekrar şarja taktım. Sorun olarak görülebilecek tek şey ise maalesef dip ses oluşu. Sesi hem kulaklıkta hem de bilgisayarda fulleyince dip ses oluyor fakat sesi ufak bir şekilde kısınca dip ses ortadan kalkıyor. Çok takıntışı birisi değilsen umrunda olmaz bence. Bunlar dışında aklıma başka bir şey gelmedi. Sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin.
Aynı sorunu bende ilk gün yaşadım. Her seferinde ayar değiştirmek çok yoruyordu. Bu yüzden tüm ayarları eski haline getirip sadece kulaklığın sesi %50 verme olayını %100 yapıp öyle kullanmaya devam ettim. Sadece Valorant'a girerken ayarları değiştiriyorum o kadar.Hocam merhaba ben de dün akşam nova 7 satın aldım fakat bu enginedeki sonar ayarlarını falan bir oturtturamadım her farklı ayarda kulaklığın kaderi degisiyor resmen. Bir şarkı açıyorum ayarlıyorum oldu diyorum başka şarkıda yada dizi film açtığımda ses çok kötü geliyor hoppa bir daha ayarlıyorum bir türlü oturtamadım. Media ve gaming kısmında sonar ayarlarınızı paylaşabilir misiniz acaba ?
Evet 1 haftadır kulaklığı kullanıyorum. Kulaklığın başımda duruşundaki rahatlık mükemmel. İlk aldığım günden beri neredeyse günde 7 saat falan taktığım halde hiç rahatsızlık vermedi. Ses seviyesi, mikrofon kalitesi zaten üst seviyelerde. Enginde yazılımı ile kulaklığı daha da üst seviyelere çıkarabiliyoruz. Şarj süresi ise ideal diyebilirim. Kulaklık ilk geldiği zaman şarja takmıştım. Ardından 5 gün sonra tekrar şarja taktım. Sorun olarak görülebilecek tek şey ise maalesef dip ses oluşu. Sesi hem kulaklıkta hem de bilgisayarda fulleyince dip ses oluyor fakat sesi ufak bir şekilde kısınca dip ses ortadan kalkıyor. Çok takıntışı birisi değilsen umurunda olmaz bence. Bunlar dışında aklıma başka bir şey gelmedi. Sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin.
Şimdiden hayırlı olsun o zaman.Hayırlı olsun sorunsuz ve güle güle kullan. DTS ve Hi-Fi sertifikalarının olmayışından dolayı aklım SS Arctics Nova 9'a kayıyor. Ancak cihaz artık eski sayılabilecek teknolojilere sahip. Rtings'te Nova 7 daha başarılı bir kulaklık olarak görünüyor. Audiophil değilim ama Hi-Fi ses olsun isterdim Nova 7'de. Sadece oyun için almıyorum sonuçta. Sanırım Nova 7 alacağım. Çok cesaret edemiyorum HyperX'ya da Logitech'e geçmeye.
Hayırlı olsun sorunsuz ve güle güle kullan. DTS ve Hi-Fi sertifikalarının olmayışından dolayı aklım SS Arctics Pro'ya kayıyor. Ancak cihaz artık eski sayılabilecek teknolojilere sahip. Rtings'te Nova 7 daha başarılı bir kulaklık olarak görünüyor. Audiophil değilim ama Hi-Fi ses olsun isterdim Nova 7'de. Sadece oyun için almıyorum sonuçta. Sanırım Nova 7 alacağım. Çok cesaret edemiyorum HyperX'ya da Logitech'e geçmeye.