6 aydır spor yapıyorum, istediğim değişimleri görmedim. Bu yüzden koçluk almayı düşünüyorum. Koçluk yapanlara bakınca maddi durumuma uygun sadece arda Build'i gördüm.
6 aydır spor yapıyorum, istediğim değişimleri görmedim. Bu yüzden koçluk almayı düşünüyorum. Koçluk yapanlara bakınca maddi durumuma uygun sadece arda Build'i gördüm.
Murat Kaan günaydına bakmanızı öneririm birebir ilgileniyor.
Kanka bir antrenör olarak sana tavsiyem ChatGPT kullanarak ve nitelikli koçların internette paylaştığı bilgilerle ilerlemen. ChatGPTT'nin de verdiği çoğu bilgi gayet doğru ve yeterli, Arda Build kendisiyle sohbet etme durumum da oldu iyi bir insandır, iyi bir koçluğu da olacağını düşünüyorum ama işin özünde bu tarz sistemlerde hep ezber programlar atılıyor ve inan programının biraz farklı olması gelişimini çok değiştirecek bir şey değil. 6 aydır istediğin değişimleri göremediysen ya beslenme de eksikliklerin vardır ya da programını uygulama biçiminle.
- Boy: 1.82 m
- Kilo: 92 kg (hedef: 80–83 kg)
- Hedef: Yağ yakımı, kas koruma, estetik vücut
- Antrenman: Haftada 5 gün ağırlık, bölmeli program (push / pull / legs / off day pazar)
beslenme (yaklaşık günlük):
- sabah: 80 g yulaf + 200 ML yarım yağlı süt
- öğle: 120 g basmati pirinç + 340 g tavuk + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- akşam: 40 g basmati pirinç + 340 g tavuk + 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 muz
- toplam: ~2225 kcal, 193 g protein, 233 g karbonhidrat, 49.5 g yağ
ChatGPT kullanıyorum zaten böyle şu anki durum
- Antrenman: Haftada 5 gün ağırlık, bölmeli program (Push / Pull / Legs / Off day Pazar)
Beslenme (yaklaşık günlük):
- Sabah: 80 g yulaf + 200 ML yarım yağlı süt
- Öğle: 120 g basmati pirinç + 340 g tavuk + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Akşam: 40 g basmati pirinç + 340 g tavuk + 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 muz
- Toplam: ~2225 kcal, 193 g protein, 233 g karbonhidrat, 49.5 g yağ
Bunu ChatGPT'ye çıkarttırdım
Beslenmeyi güncelledim bu şekilde ama ChatGPT doğru biliyor mu ne yapacağını emin değilim.
bir de bu kadar tavuk bayar adamı 500gr falan yesen yeter. onun da yarısını arada bir hindi, arada bir kıyma falan yiyerek değiştirebilirsin. Yumurta daha kaliteli bir proten kahvaltına ekle mutlaka.
- Antrenman: Haftada 5 gün ağırlık, bölmeli program (Push / Pull / Legs / Off day Pazar)
Beslenme (yaklaşık günlük):
- Sabah: 80 g yulaf + 200 ML yarım yağlı süt
- Öğle: 120 g basmati pirinç + 340 g tavuk + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Akşam: 40 g basmati pirinç + 340 g tavuk + 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 muz
- Toplam: ~2225 kcal, 193 g protein, 233 g karbonhidrat, 49.5 g yağ
Bunu ChatGPT'ye çıkarttırdım
Beslenmeyi güncelledim bu şekilde ama ChatGPT doğru biliyor mu ne yapacağını emin değilim.
@Lyon hocam beslenme programımı bilgilerimi sana söylesem uygun mudur sence bana göz geçirir misin?
Beslenmeyi %100 yapıyor musun? Tavuğu azalt yumurta ye sabah, yulafı da biraz azaltırsın 2000 kalori almayı hedefle. Eğer kardiyo yapmıyorsan antrenman sonlarına 30 dakikalık kardiyo ekle, eğimli koşu bandında antrenman sonu nabzın ortalama 120-130'larda takıl.
Ekstra daha bir şeyler yapayım ben dersen antrenman sonu 3 gün kardiyo, diğer 2 gün de sabahları 40-50 dakikalık kardiyo öğleninde ağırlık antrenmanı şeklinde yapabilirsin.
Ağırlık seçimlerini de doğru yap eğer hedefin 10 tekrarsa 11'i yapabileceğin bir ağırlık olmasın bunları tamamen yaptığın, stresten uzak durduğun bir senaryoda gelişmemen imkansız.
Beslenmeyi %100 yapıyor musun? Tavuğu azalt yumurta ye sabah, yulafı da biraz azaltırsın 2000 kalori almayı hedefle. Eğer kardiyo yapmıyorsan antrenman sonlarına 30 dakikalık kardiyo ekle, eğimli koşu bandında antrenman sonu nabzın ortalama 120-130'larda takıl.
Ekstra daha bir şeyler yapayım ben dersen antrenman sonu 3 gün kardiyo, diğer 2 gün de sabahları 40-50 dakikalık kardiyo öğleninde ağırlık antrenmanı şeklinde yapabilirsin.
Ağırlık seçimlerini de doğru yap eğer hedefin 10 tekrarsa 11'i yapabileceğin bir ağırlık olmasın bunları tamamen yaptığın, stresten uzak durduğun bir senaryoda gelişmemen imkansız.
Bir de bu kadar tavuk bayar adamı 500gr falan yesen yeter. Onun da yarısını arada bir hindi, arada bir kıyma falan yiyerek değiştirebilirsin. Yumurta daha kaliteli bir proten kahvaltına ekle mutlaka.
Yürüyüşünü 30 dakikaya çıkart ve tutunma nabzını da kontrol et. O kadar tavuk yemek çok sağlıklı değil biraz yumurtanın beyazına da şans verİtiş çekiş bacak yapıyorum eskiden kardiyo yapmıyordum şu an haftada 4kez eğimli yürüyüş 20dk yapıyorum. Beslenmeye son günlerde tamamen uyuyorum ve böyle devam edeceğim.
Bu kadar tavuk beni baymıyor vallahi