Arduino çıkış pininden güç alıyor

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Bu şemadaki gibi bağlantı yapınca Arduino çalışmaya başlıyor. Başka bir yerden güç vermiyorum. RGB LED'i PWM ile kontrol etmek için bu şekilde bağlıyorum. RGB LED'in çalışması için fanın (+) bağlantısını yapmak zorundayım bu arada.

1721065252328.png

Sanırım kısa devre var ama tam olarak neden böyle oluyor? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bu şemadaki gibi bağlantı yapınca Arduino çalışmaya başlıyor. Başka bir yerden güç vermiyorum. RGB LED'i PWM ile kontrol etmek için bu şekilde bağlıyorum. RGB LED'in çalışması için fanın (+) bağlantısını yapmak zorundayım bu arada.

Eki Görüntüle 2253702

Sanırım kısa devre var ama tam olarak neden böyle oluyor? Yardımcı olabilir misiniz?
Devre şemasını TinkerCAD circuit'ten hazırlayıp atsanız daha iyi olabilir bence. Bu şekilde bir şey anlayamadım bir de sorunu tam yazmamışsınız. Ney neden böyle oluyor?

Devre şemasını TinkerCAD circuit'ten hazırlayıp atsanız daha iyi olabilir bence.
İstediğim şemayı orada çizmeme izin vermiyor. En iyi paint ile gösterebiliyorum. İzah etmemi istediğiniz bir yer varsa belirtin, açıklarım.
Sorunu tam yazmamışsınız. Ne, neden böyle oluyor?
Şemayı anlamanıza yardımcı olursam daha da netleşir.

1721475111335.png

Muhtemelen fan üzerinden gelen 12V ile RGB 12V kablosunun bağlanmasıyla alakalı olabilir. Adaptörden 12v ve Ground'u direkt verin Arduino'ya. Bu şekilde sanki devre tamamlamış gibi oluyorsunuz.

Muhtemelen fan üzerinden gelen 12V ile RGB 12V kablosunun bağlanmasıyla alakalı olabilir.
Belli ki kısa devre ile çalışıyor zaten. Lakin saçma ve ısıya sebep oluyor, ömrünü kısaltmasından korkuyorum.
Adaptörden 12v ve Ground'u direkt verin Arduino'ya. Bu şekilde sanki devre tamamlamış gibi oluyorsunuz.
Arduino'yu VIN pininden veya USB portundan güç veriyorum zaten. Dışarıdan güç verdiğimde aşırı ısınma (LED'in parlaklığı yüksekteyken) yapıyor.

Bir de garip olan, PWM pininden kısa devre ile (+) hattını alıp çalışıyor. Madem çalışabiliyor, PWM pinine 5V kabloyu taksam sorunsuz çalışacak mı yani?

Eki Görüntüle 2253702

Hocam diyot kullan sorun çözüldü.

Öneriniz için teşekkür ederim. Peki nasıl kullanacağım hakkında yardımcı da olabilir misiniz?
Hocam herhangi bir devre programında kısa devreyi bulun akım nerden geçmeyecekse diyot koyun. Diyot bir taraftan geçirip diğer taraftan geçirmiyor. Örneğin a noktasından b ye gidebilir ama b noktasından a noktasına gidemez akım. Proje kaç akım geçirmiyecek ise ona göre alın. Ucuz olanlar genelde 1akım geçirmiyor. Proje 2 akım diyot 1 akım ise diyot hiçbir işe yaramaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı