Arduino engelden kaçan robot montaj problemi

Xloer00

Hectopat
Ödev olarak Arduino ile robot yapılması istendi. Ben de engelden kaçan robot yapmaya karar verdim. YouTube'de izlediğim birkaç video sonucu malzemeleri aldım. Birleştirmeye başladığımda birkaç sorunla karşılaştım. Bilen kişiler varsa yardım edebilir mi? Pek bilmediğim öğrenerek yapmaya çalışıyorum. İlk sorunum ultrasonıc radar için motor sürücü Shield'de yer yok ve lehimlemem gerekiyor. Başka çözümü var mı? Nasıl yapabilirim?

Elimdeki malzemeler:

4 Tekerlekli araç
Arduino uno.
Motor sürücü Shield.
Ultrasonic radar sensörü
Servo motor.
Jumper kablo fakat her iki tarafıda giriş var sanırsam 2 tarafı da dişi.
Klemens.
Pil yatağı
Pil.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-10-05 at 13.36.48.jpeg
    120,6 KB · Görüntüleme: 124
Kardeşim tam olarak sorun ne?

HC-SR 04'ün pinlerini:

Vcc 5V, Gnd toprak hattına ister Arduino ister motor sürücü üzerinden bağla.

Trig ve Echo'yu yazılımda hangi bacak önceden tanımlıysa Arduino üzerinde o bacağa bağlayacaksın.

HC-SR 04'ün pinlerini:

Vcc 5V, Gnd toprak hattına ister Arduino ister motor sürücü üzerinden bağla.

Trig ve Echo'yu yazılımda hangi bacak önceden tanımlıysa Arduino üzerinde o bacağa bağlayacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yu izleyerek yapmaya çalışıyorum. Yaptıklarını kod yerine kadar bir e bir yaptım. Fakat enerji verince sadece ışıklar yanıyor. Motor sürücü shield e lehim yaptım. Videoki yerleri.
Kardeşim tam olarak sorun ne?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videodakileri yaptım. kodları yazmadım ama enerji verdiğimde videoki gibi hiç bişe çalışmıyor sadece ışık var. resimleri paylaştım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-10-06 at 14.27.32(1).jpeg
    84,5 KB · Görüntüleme: 86
  • WhatsApp Image 2019-10-06 at 14.27.32(2).jpeg
    116,2 KB · Görüntüleme: 91
  • WhatsApp Image 2019-10-06 at 14.27.32(3).jpeg
    111,6 KB · Görüntüleme: 91
  • WhatsApp Image 2019-10-06 at 14.27.32.jpeg
    80 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…