Arduino ile akıllı priz projesi nasıl yapılır?

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Şu an işten dolayı hiç vaktim olmuyor.
Bana RTC saat ve röle modülü ile yapılacak şu ya da bu lazım.

Şu: Günün belli saatinde çalışan ve belli saatinde kapanan ışık priz gibi sistem.
Bu: Tıkladıktan belli bir süre sonra elektriği kapatan sistem.

İlla her kodu sizin yazmanıza gerek yok. Az çok biraz yardım yeter.
Normalde böyle bir günümü alacağı için birkaç saatte yapabileceğimi düşünmüyorum.
Taslak örnek gibi şey yeter.

İşten vakit bulabilirsin diyeceklere: 1 ciddem vakit yok. Olsa zateb şimdi yapardım. Bu sistem cidden lazım.
2 akşam yorgun geliyorum.
3 bilgisayar Arduino IDE gibi şeyler tam yerinde değil. Daha PC formattan yeni çıktı.

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Elimdeki parçaların fotosu:

20230411_213009.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an işten dolayı hiç vaktim olmuyor.
Bana RTC saat ve röle modülü ile yapılacak şu ya da bu lazım.

Şu: Günün belli saatinde çalışan ve belli saatinde kapanan ışık priz gibi sistem.
Bu: Tıkladıktan belli bir süre sonra elektriği kapatan sistem.

İlla her kodu sizin yazmanıza gerek yok. Az çok biraz yardım yeter.
Normalde böyle bir günümü alacağı için birkaç saatte yapabileceğimi düşünmüyorum.
Taslak örnek gibi şey yeter.

İşten vakit bulabilirsin diyeceklere: 1 ciddem vakit yok. Olsa zateb şimdi yapardım. Bu sistem cidden lazım.
2 akşam yorgun geliyorum.
3 bilgisayar Arduino IDE gibi şeyler tam yerinde değil. Daha PC formattan yeni çıktı.

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Elimdeki parçaların fotosu:

Eki Görüntüle 1736581
Rölelerle yüksek voltaj kullanarak çalışmak riskli iş, önlemlerinizi çok iyi alın lütfen. Bana bir şey olmaz demeyin, beyaz tüneli gördükten sonra çaresi yok.

RTC ile saati belirli aralıklarla kontrol ederek yapabilirsiniz. mesela 30 dakikada bir kontrol edebilirsiniz. Eğer vakit gelmişse röleyi aktifleştirir bir prize gönderirsiniz.

Rölelerle yüksek voltaj kullanarak çalışmak riskli iş, önlemlerinizi çok iyi alın lütfen. Bana bir şey olmaz demeyin, beyaz tüneli gördükten sonra çaresi yok.

RTC ile saati belirli aralıklarla kontrol ederek yapabilirsiniz. mesela 30 dakikada bir kontrol edebilirsiniz. Eğer vakit gelmişse röleyi aktifleştirir bir prize gönderirsiniz.
Biliyom bunları. Sadece bu parçalara uygun kod lazım.

Biliyom bunları. Sadece bu parçalara uygun kod lazım.
Elinizdeki RTC DS1302 galiba. Onun kütüphanesi var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kütüphaneyi kurup örneklerden biri üzerinden çalışmaya başlayın. Loop kısmında 30 dakika civarı bir delay ekleyin ve saati kontrol edin, eğer istediğiniz saat geldiyse röleye sinyal verin.

Muhtemelen kimse kod yazmaya uğraşmayacak, burada nasıl yapacağınızı göstermek daha iyi. Balığı siz tutarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı