Rehber Arduino ile bilgisayarı uzaktan açmak | ESP8266 & ESP32

@SideWinder konuyu hortlatıyorum ama, bu uygulamayı Blynk ile de yapılabilir. Veya kullanması ücretsiz Home Assistant adlı uygulama ile de yapılabilir.

Bylink için de yaptım bu uygulamayı, Deneyap Kart'ta.

Hatta bu uygulamam yaz okulunda da verildi.

Hocam diğer konuda sormuştum ama galiba görmediniz, siz hangi bölümden mezundunuz? Yani bunlarla olan alakanız doğrudan bölümden mi geliyor yoksa kendi yan alanınız olarak mı yapıyorsunuz? (Makine-imalat bölümünde olup yazılım yapmak gibi)
Bir de bu Deneyap Kart ile neler yapılabilir? Mezunu olduğumuz için bize setini verdiler ancak normal Arduino'dan biraz farklı galiba, nerede kullanabilirim tam anlayamadım o yüzden.
Mesela bu uzaktan açma şeyinde kullanılabiliyor mu?

Merhabalar
@SideWinder hocam bu projede statik ip adresi gerekli midir? ayrıca

"Bildiğiniz gibi, bu kartlar Wi-Fi ağınıza bağlanan kartlar. Wi-Fi ağınıza bağlandığında, local bir IP adresi atanıyor bu kartlara. Bu kartlar için özel olarak oluşturulmuş Arduino kütüphanelerini kullanarak, kartların üzerinden Web sunucusu açabiliyorsunuz. Yani bir bakıma, kartın bağlı olduğu local IP adresinde bir sunucu açılmış oluyor ve sizde bu sunucu üzerinden kartı kontrol edebiliyorsunuz."

burada dediğinizi anlayamadım açıklar mısınız?

Laptopta oluyor mu?
Bu arada elinize sağlık güzel bir rehber olmuş.

Merhaba @SideWinder hocam,

Rica etsem ESP8266 kartı için kodları paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…