Alpaslan Enes
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- ESNAF (BİLGİSAYAR & GÜVENLİK SİSTEMLERİ)
Merhaba. Elimde Arduino UNO R3 (orijinal) ve HC-06 Bluetooth modülü bulunmakta. Bluetooth modülümün 4 bacağını çalışacak şekilde Arduino'ya bağladım ve kodlamasını yaptım. Şimdi uygulamamı indirdim ve telefondan komut gönderdiğimde sistemin çalıştığını görebiliyorum. Elimdeki 4.5-6v aralığında çalışan 3 uçlu bir robot geliştiricisi var. Bu robotun motorlarında 3 renk kablom var; kırmızı, siyah ve turuncu. Şimdi bu devreye bunu hangi pinler ile ekleyeceğimi bilemiyorum. Elimde kodlamaları var lakin tahmin edersiniz ki ezbere olmuyor bu işler
. Çok sevdiğim bir tanıdığımın çocuğuna ait bir ödev. Ben anlatarak geldiğimiz noktaya kadar öğrenmesini sağladım lakin bundan sonrasında ne yapacağımı net olarak kestiremiyorum. Robotun motorlarındaki uçlardan analog pinlere girmem gereken var mı? Varsa hangisi vs. bilgi birikimine dayanan birine ihtiyacım var açıkçası. Ben anlayayım ki çocuğa da anlatıp öğretebileyim. Biliyorum biraz zahmetli bir iş lakin çevremde kodlamalarla ilgili tanıdığım kimse yok. 3 gündür eğitimlerine bakıyorum ancak robot için bir sonuca varamadım. Yardımcı olabilecek birisi var mı?