Ben Arduino'dan yani sensörden aldığım verileri bir cloud server üzerine yollamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Şunu da göz önünde bulundurmak önemli:
Arduino bir kablo ile internete bağlanmayacak. Yani ben bu alet ile dışarı çıktığım zaman da bu server ile bağlantı kurabilecek.
Yardımcı olan, olmayan herkese şimdiden çok teşekkürler...
Tabii ben de sanmıyorum ama en azından kablosuz bir şekilde nasıl bağlanılabilir onun için sordum. Bir Wi-Fi'ye bağlanması gibi bir olay olabilir bence ama nasıl yapabilirim yardım bekliyorum bu konuda.
arduino gibi hazır devre kartları için wifi adaptörleri oluyor çok küçük ve bağlantısı çok kolay hatta ugrasıp kendin bile yapabilirsin.Geri kalan kısmıda yazilim.
arduino gibi hazır devre kartları için wifi adaptörleri oluyor çok küçük ve bağlantısı çok kolay hatta ugrasıp kendin bile yapabilirsin.Geri kalan kısmıda yazilim.
Tabii ya kodlamadan olmaz. Aslında ilk başta sistemi direk Raspberry Pi ile kurmayı düşündüm ama daha sonra benim için daha zorlayıcı olduğuna karar verip vazgeçmiştim.
Raspberry ile çok güzel uygulamalar yapılabiliyor. Aynı anda NAS, FTP, Torrent İstemcisi ve yazıcı sunucusu kullanıyordum. Kendiniz yazdığınız zaman ise yapabileceklerinizin sınırı, teknoloji.