Arduino ile FFB'li direksiyon seti yapımı

GT2 tutuyor mu? Tutuşu nasıl? Ben de araştırıyorum da hatta servo motorlara bakınıyorum uygun bir şey bulur muyum diye. Neyse dişlilere araştırdığımda GT2 değil de GT3 GT5 falan tavsiye ediliyor.

Gerdirmesini iyi yaparsanız atlama yapmıyor. Ben direksiyonu sattım. 1.5 aya yakın kullandım zorlasamda atlama yapmamıştı, kullandığım motordanda kaynaklı olabilir biraz güçsüz motor kullanmıştım(Canon FP38 yazıcı motoruydu.

Ben de direksiyonu yaptım. GT2 kayış önermem açıkçası, yüksek amperli bir güç kaynağı ve güçlü bir motor kullanırsanız atlama yapması çok muhtemel. Bir kere yapacaksınız sonuçta, size tavsiyem motor için 14-18 arası M3 kasnak ve M3 dişli alın, direksiyon mili için 72 dişli M3 kasnak çıkartırsınız yazıcıdan. Ben bu şekilde kullanıyorum ve hiç atlama sorunu olmadı, motor mili için iyi ki 72 dişli kasnak almayıp yazıcıdan basmışım.

Ben motor olarak MY6812 (24v 100 watt) güç kaynağı olarak da 24v 20 amper kullanmayı düşünüyorum. Dediğinizi yapsam sorun olur mu?

Ben motor olarak MY6812 (24v 100 watt) güç kaynağı olarak da 24v 20 amper kullanmayı düşünüyorum. Dediğinizi yapsam sorun olur mu?
Elinizde var diye kullanacaksanız olur ancak alacaksanız bu kadar yüksek torka sahip bir motor tavsiye etmem. Mümkünse RS775 DC motor alabilirsiniz, 12V 20-30A güç kaynağıyla fazlasıyla yeterli oluyor. Kasnak olarak da 14 dişli metal bir kasnak taktım motora ve direksiyon milinde 72 dişli kasnak var. 72 dişli kasnağı normal PLA filament ile bastım ve bugüne kadar hiç diş atlama problemim olmadı.

kayış 3m mi?

FFB kısmı ayarlanabildigi icin güçlü olsun istedim. Teşekkürler.

Hocam Arduino Leonardo yerine Arduino Uno var olur mu? Olursa ayarlarda ne gibi değişiklikler yapmam gerekir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…