Arduino ile HDD okuma yapılabilir mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, araştırma yaptım fakat bir şey bulamadım. Arduino ile acaba bazı parçalar ekleyerek te olsa HDD okuyucu veya dock station gibi bir proje yapılabilir mi? Daha öncesinden Arduino kullanmadan 2.5 inc hard disk okuyucu ile hem 3.5 hem 2.5 inc HDD okuyucu yapmıştım 12 Volt adaptör kullanarak. Fakat Arduino ile yapabilir miyiz diye sormak istedim. İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, araştırma yaptım fakat bir şey bulamadım. Arduino ile acaba bazı parçalar ekleyerek te olsa HDD okuyucu veya dock station gibi bir proje yapılabilir mi? Daha öncesinden Arduino kullanmadan 2.5 inc hard disk okuyucu ile hem 3.5 hem 2.5 inc HDD okuyucu yapmıştım 12 Volt adaptör kullanarak. Fakat Arduino ile yapabilir miyiz diye sormak istedim. İyi çalışmalar.
SD kart en mantıklı yol hocam. SATA en yavaş 1.5 Gigabit / saniye hızında çalışıyor.

Sizin Arduino 16MHz büyük ihtimal :)

Yeterince açık olduğunu düşünüyorum. Katlarca daha hızlı bir arabirimi Arduino gibi bir kartla kontrol etmek imkansızdır. Onun yerine daha basit birimler kullanın. SD kart gibi.
Tamam şimdi daha iyi anladım hocam. Peki arduino ya herhangi bir eski android telefonun ekranını bağlayabilir miyim sizce ? Son olarak harddisk okuması yerine örneğin modeme bağlı veri sunucusu yapılma imkanı varmıdır ? Raspberryde yapılan NAS sunucusu benzeri örnek vermek gerekirse. Teşekkür ederim.

@gemiciadam HDD'yi bilgisayara veya Raspberry Pi'a bağlayarak internete bağlanabilen ESP8266 gibi bir modülle veriyi gönderip HDD'ye yazabilirsiniz tabii ki. Android ekran konusuna gelecek olursak ekranların sürücüleri oluyor ve bu sürücülerin ne olduğunu kestirmek zor olabilir, SPI ve I2C için konuşuyorum. Bunun yerine satılan TFT ekranlardan alabilirsiniz.

@gemiciadam HDD'yi bilgisayara veya Raspberry Pi'a bağlayarak internete bağlanabilen ESP8266 gibi bir modülle veriyi gönderip HDD'ye yazabilirsiniz tabii ki. Android ekran konusuna gelecek olursak ekranların sürücüleri oluyor ve bu sürücülerin ne olduğunu kestirmek zor olabilir, SPI ve I2C için konuşuyorum. Bunun yerine satılan TFT ekranlardan alabilirsiniz.
Raspberry dışında android ile yapılabilir mi onu anlayamadım hocam HDD okuma yazma :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı