Arduino ile insansız denizaltı projesi

ertu88

Decapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Bitirme projem için insansız denizaltı yapmak zorundayım. Sadece Arduino ve bileşenlerini alabilecek bütçem var. Nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Yapmak istediğim şey su altında uzaktan hareket ettirebileceğim ve kamerayla etraftaki anormal hareket eden nesneleri ve cisimleri tanıyıp yer istasyonuna haber edecek. Bu konuda bana yardımcı olabilecek ve ne yapmam gerekeni hangi donanımları vs almam gerektiğini söyleyebilecek birileri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrol ve kumanda sistemleri için Arduino yeterli olsa da "bir şeyleri görüp istasyona haber verme" olayı için fazla basit bir cihaz. Bu tip bir task en azından Raspberry Pi, Jetson Nano tarzı SBC ile yapılabilir. Ki SBC üzerinde gerçek zamanlı görüntü işleme için yazılan kodun da iyi derecede optimize edilmesi gerekiyor.

Bahsettiğin donanımlara baktım aralarında alabileceğim Raspberry Pi ama onu alsam bile başka ne tür donanımları almam gerekiyor. Nereden başlamalıyım. Bir yandan da hocam sıkıştırıyor ilerlemeni göster diye bana geniş çapta yardımcı olabilir misiniz bu konulara hakimseniz?
Dış gövdesini 3D baskı ile yapmayı düşünüyorum. Maalesef başka seçeneğim yok açıkçası geç bile kaldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda legolar ile denizaltı yapıyor. Fikir edinmenizi sağlayabilir.

Motor ve pervane arasındaki bağlantıyı mıknatıs ile sağlamış. Ayrıca delik açmaya gerek kalmamış. Yükselme/batma mekanizması da çok basit. Lego setinin motorunu bağlayarak bir balonu şişirerek sağlıyor.

Takip etme meselesini yapamazsınız. Kamera bağlasanız dahi en fazla birkaç metre öteyi görebilir suda ışık kırılacağından. Onun için mercek vs. oluşturmak çok zor olur. Ayrıca kod da yazmanız lazım, o apayrı bir zorluk. Sonar kullanılabilir ancak suda çalışacak o tarz bir ekipman çok pahalı olabilir.

Neden kendi cebinden oduyorsun?
Universite projesi ise arge butcesini onlar saglamali.
X yapsin, Y yapsin, Z yapsin.
Gerekli malzemeleri de gidip alin.
Sen neye merhemsin diye sorabilirsin hocaya.

Yapay zeka lazım. Siz su altına veri gönderecek bir sistem yapamazsınız.
Ama 1 metre altına göderilebileceğini düşünüyorum. Daha altına girme bence. Suya girsin yeter.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıyetten denizaltıyı kontrol etmek için gereken iletişimi nasıl sağlayacaksın?

Eğer 3D baskı alabiliyorsanız ucuz bir drone alıp drone'un kamerasını su altı için kullanabilir pervanelerini hareket ettirmek için kullanabilirsiniz.
Drone'dan gelen görüntüleri yüzeydeki laptoptan analiz edip drrone'a ne yapması gerektiğini iletebilirsiniz.
Ve Drone'a denizaltı özelliği sağlatabilmek adına hacim ayarlaması yapabilmeniz lazım.
Bütün bunları 3D baskı ile alabilirsiniz.

Soğuk silikıon kullanıp sızdırmazlık sağlayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…