Arduino ile kolayca ARGB LED kontrolü nasıl yapılır?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, birçok konuya baktım inceledim. Fakat hala çözebilmiş değilim. Burada ki bazı makaleleri inceleyip yapmaya çalıştım fakat kodlarda problemler oluşuyor. Şimdi elimde bir adet Arduino UNO mevcut. Ayrıca 2 adet ARGB MSI fan var. Bu fanların dönmesi için gereken 12v çıkışı ile fan kontrol soket yeri ayrı kablolara sahip. 12v çıkışa bağlayınca fanlar dönüyor bunda problem yok fakat ben bu fanlardaki ARGB LED olan kısmı Arduino ile kontrol etmek istiyorum. Üzerinde 8 adet LED mevcut. Arduino daha önce proje yapmak için tez yaparken kullanmıştım. Belirtilen kodları hazırlıyorum ama bende kod hata veriyor. Ayrıca LED sayısını falan değiştirmem gerekiyormuş sanırım. Bir de bendeki LED tipi ne oluyor onu da bilmiyorum. Elimde bulunan fan modeli resmini yükledim. Yardımcı olursanız sevinirim.

@everyone

Hocam inceledim bu makaleyi atmışsınız teşekkür ederim fakat yapamadım. Kodlar hata veriyor. Bendeki led sanırım farklı.

Hocam inceledim bu makaleyi atmışsınız teşekkür ederim fakat yapamadım. Kodlar hata veriyor. Bendeki led sanırım farklı.
Google Lens ile led tipini bulmaya çalışacağım.

Edit: şöyle bir makale buldum.
Kodlar da burada:

Hocam bu konuyada bakmıştım fakat elimde bu belirttiği direnç yoktu. Anlamadığım bir diğer olayda o sanırım o direnci data okunabilsin diye koyuyor fakat diğer makalelerde böyle bir direnç koyulmamış. Acaba bu şerit led olmadığı için mi ? Argb led her yerde çalışma mantığı aynıdır diye düşünüyorum ama tam olarak kavrayamadım

O direncin neden koyluduğunda bende çözmeye çalıştım ama çözemedim.

O direncin neden koyluduğunda bende çözmeye çalıştım ama çözemedim.
Şöyle bir hata veriyor hocam yazdıkları kod. Birde benim arduino bağlı olduğu port ben com1 yaptım ama bunu nasıl anlarım bilmiyorum. Ön USB lere bağladım.

Dosya Ekleri

• Adsızuno.png
    51,8 KB · Görüntüleme: 50
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…