Arduino ile robot projesine nereden başlanılmalı?

ozerturkerr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Elektrik-Elektronik okuyorum geçen YouTube'da bininci kez Arduino ile robot yapımı projelerine rastladım ve bende yapmaya karar verdim, en azından bilmediğim şeyler öğrenirim, kendimi geliştiririm bir şekilde, uzun bir süredir aklımdaydı, YouTube'da rastlıyordum zaten ama bu sonki proje iştahımı bayağı bir kabarttı, bende ucundan girişiyim artık dedim, zaten ileride uzmanlaşmak istediğim konuda robot donanım ve sistemleri.
Ama nereden başlamalıyım? Arduino starter pack ürünleri gördüm internette, nasıl bir şey tavsiye edersiniz, link bırakırsanız çok sevinirim.
Başka bilmem gereken veya ihtiyacım olan neler var? Arduino Java yazılım dili kullanıyormuş herhalde, kolay projelerle bir süre ChatGPT ile idare ederim diyorum hem o sırada bir şeylerde öğrenirim, biraz temel mantığı anladıktan sonra Java öğrenmeye girişirim diye düşünüyorum.
Genelde videolarını izlediğim kanal;
Yardımcı olursanız çok sevirim,
İyi sosyaller.

Mini Sumo'ya girebilirsin hocam. Fazla sayıda turnuvası dönüyor hem de. Ben çok uğraştım, eğlenceli bir iş.

Hocam Arduino özelinde tavsiye veremem ama basit projelerin kodunu da yapay zekadan yardım almadan kendiniz yazın, diğer türlü öğrenmeniz daha zor olur. Bir de öğrenim kaynağı olarak hangi kaynağı takip ediyorsanız oradaki projeler için gereken parçaları alın, takibiniz kolaylaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…