Arduino kablosu tam oturmuyor

Nmap

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Geçenlerde bir tane Arduino UNO klon kart aldım fakat bilgisayara bağlamak istediğimde Arduino'ya kablonun temas ettiği kısım tam oturmuyor. Nasıl çözebilirim?

Bu kablo sonuna kadar girmiyor zaten hocam fakat ittirdiğinizde belli bir mesafe ilerleyip oturduğunu hissetmeniz gerek, eğer bilgisayara bağladığınızda kartın ışıkları yanıyorsa sıkıntı yoktur.

Daha bugün Arduino yaptım bir şekilde, o kablo tam girmez. Ama o şekilde bile az girmiş sanki, bilgisayara bağladığında LED'ler yanıyorsa ve kablo sağlamsa iyi durumdadır.

Daha bugün Arduino yaptım bir şekilde, o kablo tam girmez. Ama o şekilde bile az girmiş sanki, bilgisayara bağladığında LED'ler yanıyorsa ve kablo sağlamsa iyi durumdadır.

Hocam peki kablonun temas ettiği kısım da çıkıntılar var mı?

Hocam peki kablonun temas ettiği kısımda çıkıntılar var mı?

Kablonun temas ettiği kısımdan kastın nedir? Porta giren kısım mı? Eğer onu diyorsan tam girmemiş gibi geldi bana, çıkarıp tekrar bi' oturtmayı dene.

Kablonun temas ettiği kısımdan kastın nedir? Porta giren kısım mı? Eğer onu diyorsan tam girmemiş gibi geldi bana, çıkarıp tekrar bi' oturtmayı dene.

Evet Port'a giren kısım fakat zorladığım halde girmiyor. Kırarım diye korkuyorum.

Evet Port'a giren kısım fakat zorladığım halde girmiyor. Kırarım diye korkuyorum.

Portta ve kablonun uçlarında yamukluk var mı diye kontrol eder misin? Biraz zor giriyor o kablolar, düzgünce sok fazla kımıldatmadan.

Hocam seri Port'da görünüyorsa ve birazcık oynattığınızda bağlantı kopmuyorsa sorun yok. Klonlarda çok oluyor bu. Bence bir sorun yok. Zorlasanız da kolay kolay kırılmaz. Sadece çıkarması zor olur. Sorun klon olmasında.

Sanırım yanında ki çentiklerden dolayı oluyor bir bakacağım. Yardımlarınız için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…