Arduino kullanarak TV kumandasi ile 15 metre şerit LED calistirmak

melihwxd00

Femtopat
Merhabalar. Arduino ile TV kumandasi ile serit LED çalışması yaptım. Ama yaptığım serit LED 1 metre idi. Şimdi çoğaltmak istiyorum. 15 metreye kadar. Evdeki merdivenlerin altına döşemek istiyorum ve uzaktan kontrol etmek istiyorum. 15metreye yetecek kadar amperi nereden çekebilirim? Nasıl bir şey yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şey yardım edebilirim bende Arduinocuyum
ancak tam anlamadım ne yapmak istiyorsunuz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ömer abinin videoları gayet açıklayıcı. LED çeşidinize göre ne kadar akım çekeceğini bularak güç kaynağı almalısınız. Videoda RGB LED kontrolü için mosfet kullanıyor. IrlZ44N mosfeti kullanılıyor ve bu mosfet 47 ampere kadar dayanabiliyor.
Videoda kutu gibi yapıyor ama siz direk şerit LED'i Arduino'ya bakma aşamasına bakın ve kumanda çalışmanızın kodları ile uyarlayın.

LED'iniz RGB mi kaç chipli bunlara göre güç kaynağı değişir.

Son düzenleme:
RGB değil sade led
RGB değil sade led
1 renkli led 1 tane mosfet yeterli değil mi
1 renkli led 1 tane mosfet yeterli değil mi
Şey yardım edebilirim bende Arduinocuyum
ancak tam anlamadım ne yapmak istiyorsunuz
Arduino kullanarak IR Alıcı ile 15 metrelik 12 voltluk serit led çalıştırmak istiyorum. 15 metreye 15 amper gerekli değil mi sistemi nasil kurabilirim?

Son düzenleme:
Hiç o zaman mosfet kullanmayın. 5v 1 kanal röle kartı alın sonra röleye ledi bağlayın. Kodlara dokunmayın 1m şerit ledi tetiklemek için kullandığınız arduino dijital pinine röleyi takın.

Son düzenleme:
Parlaklık kontrolü yapılmayacaksa bence de MOSFET yerine röle kullanmak daha mantıklı.

Güç kaynağı için de 12V LED adaptörleri mevcut, onları tercih edebilirsiniz. Direkt konuşmak doğru olmasa da üç çipli LED'ler genelde metre başına 1,2A çekiyor. 15 metrede 18A yapar, 12V 20A gibi bir güç kaynağı işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…