Selam. Elimde Arduino Leonardo var. İlge Ipek'in yaptığı gibi 6 7 buton + 1 tane de pot lu bir sistem yapmak istiyorum. Butonlar bas bırak butonlar olacak tamamen. Amacım tuşları müziği durdur başlat sonraki şarkı önceki şarkı karıştırı aç karıştırı kapat vs potu ise ses seviyesini ayarlamak için kullanmak. Bunun için nasıl bir kod gerekir? Hazır onun için ayarlanmış bir kod var mıdır? Kodu kendim yazardım ama leonardodan müziği nasıl kontol edebilirim bilmiyorum.
Logitech'in Gaming softwareinde mevcut bu tarz bir şey ama ayrı bir şey istiyorum klavyeden bağımsız.
Leonardo klavye kısayolları, joystick gibi şeyler için gösterilebiliyor. Kod kısmı zorlamayacaktır. Sadece yazılımla nasıl iletişim kurduğunu belirlemen lazım.
@Akif9748 Hocam sistem olarak tamamen bilgisayardan bağımsız(demek istediğim bir bilgisayardan söküp diğerine takınca da sorunsuz çalışması) olması. Bu yüzden kendi klavyem üzerinden hiçbirşey kullanamam. Eğer dediğiniz bastığımız tuşu klavye kısayol tuşu olarak atamak ise yapmak istediğim o.
@Akif9748 Hocam sistem olarak tamamen bilgisayardan bağımsız(demek istediğim bir bilgisayardan söküp diğerine takınca da sorunsuz çalışması) olması. Bu yüzden kendi klavyem üzerinden hiçbirşey kullanamam. Eğer dediğiniz bastığımız tuşu klavye kısayol tuşu olarak atamak ise yapmak istediğim o.
Klavyenize bağlayın diyen yok. Arduino kendini direkt aygıt olarak gösteriyor.
Dediğiniz gibilerse butonların olayını arduino kodu yapmak kolay. Klavye olarak gösterip ayarlanır.
Klavyenize bağlayın diyen yok. Arduino kendini direkt aygıt olarak gösteriyor.
Dediğiniz gibilerse butonların olayını arduino kodu yapmak kolay. Klavye olarak gösterip ayarlanır.
Hocam videoda tuşları birşeyler yazmak için kısayol olarak atıyor. Benim istediklerimde pot ile ses seviyesi ayarlamak veya müziği beğenmek beğenmemek vs de var. Misal olarak 13. butona bastığımda o an çalan şarkıyı beğenilenlere eklemesi için (w10) nasıl bir kod yazmak lazım?
Yazılımın içinde kısayol yoksa, bu iş düz Arduino klavyeyle olmuyor. Seri porttan bilgi gönderip bunu pythonla clicker aracılığıyla yaptırmak vs. lazım.