Arduino Nano ile ARGB fanlara kendi kontrolcümüzü yapabilir miyiz?

64502

Kilopat
Makaleler
5
ARGB fanlardan gelen LED kablolarını tek bir kabloda birleştirip; bu kablonun bağlantılarını Arduino Nano'ya bağlayıp, led kütüphanesi kullanarak kendi animasyonlarımızı oluşturmak ve bunları bluetooth modülü kullanarak telefon uygulaması üzerinden kontrol etmek mümkün mü? Mümkünse neden kimse yapmıyor? @Alpha Centauri
Sonuçta yapılırsa istediğimiz stilde, sınırsız animasyon oluşturulabilir.

Son düzenleme:
RGB LED kontrolü mümkün, Nano ile de yapılabilir belki.

Ben olsam ESP 32 ile yapardım. Tercih edilmemesinin ana sebebi, yabancı ülkelerde markaların kontrolcüleri bizdeki gibi pahalı değil, dolayısıyla bilgisayardan diğer donanımlarla uyumlu bir şekilde kontrol etmek varken, Arduino ile uğraşmıyorlar.

Evet yurt dışında direkt fan olarak örneğini görememe sebebim dediğiniz gibidir yüksek ihtimalle. İlk olarak aklıma getiren video şu oldu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Daha sonrasında Türkiye'den daha önce izlediğim şu video aklıma geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şahsen denemeyi düşünüyorum çünkü neden kendi istediğim gibi animasyonlar oluşturmayayım?

Yaptığın zaman detaylı bir anlatım ile bize de aktarabilir misin? Benim de canım çekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…