Arduino Nano tabanlı RGB LED çoğaltıcısı ve Fan kontrolcüsü

Delik deşik pertinaks
Bunu sözlüğe ekleyelim bence

LCD'yi de isterseniz halledersiniz bence. Bu kadarını yapan oraya 4 kabloyu sıkıştırıverir rahatlıkla. Keşke benim de düzgün RGB'li masaüstüm olsa da ben de böyle güzel projeler yapsam ona. Güle güle kullanın hocam.

Millet ben bir halt ettim ve dün gece 02:10 civarı L293'e 12V verirken "acaba neden çalışmıyor" diye sorup taktığım 2. Arduino'nun pinlerinin kısa devre etmesi sonucu L293 yüzüme patladı. Buyrun fotoğrafı;

Bu arada Arduino Nano neden bilmiyorum, çalışmaz hale geldi, arkasına Pro Micro bağladım. Pro Micro'yu CP2102'ye bağladım, onun üzerinden Nano'ya program atıyorum. Yani artık tam Technopat oldum. Arkasını da buyrun;

İzdihamı gördünüz değil mi?

Direk Arduino Mega kullanın artık pinleri daha çok.

Geçmiş olsun bu arada.
Mega kullanmak aklıma geldi ama biliyorsunuz Mega'da header yok. Yani söküp header lehimlemem gerekecekti ve o konuda hiç iyi değilim, genelde bu işlemlerimin sonucu kalkan yollar olarak sonuçlanıyor. Pin açısından sorunum kalktı, artık 2 Arduino'yu iletişimli kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…