Arduino Pro mini bağlantısı nasıl yapılır?

Arduino Pro Mini ile çalışıyorsanız bu 2 kart kullanmak, kablo bağlamak vs normal. Eğer kablo karmaşası size zor geliyorsa Pro mini yerine başka kart kullanın. Çünkü Pro Mini'de dahili USB devresi olmadan gelir. Bu nedenle kodlarınızı yüklemek için harici bir USB'den TTL'ye seri dönüştürücü kullanılmalıdır. Pro Mini'nin kullanımı bu şekilde.

Programlama için ben 3 yöntem biliyorum hepsini söyledim. Aslında temelde bunlar birbirinin aynı ama kullandığınız ekipman değişiyor.

1) FTDI232 programlayıcı
Eki Görüntüle 1340683Resmi Arduino dokümanlarında bu yöntem kullanılıyor. En kolayı ve hızlısı bu yöntemdir. FTDI232'nin pinleri doğrudan Pro mini ile uyumludur. Jumper kablo gerekmez. Sadece FTDI232 programlayıcıyı Windows altında kullanıyorsanız "Set RTS on Close" ayarının aktif olması gerekir.

2) Başka bir Arduino
UNO, nano gibi kartların üstünden Pro Mini'yi programlayabilirsiniz. Genelde bu yöntem kullanılır. Çünkü hemen herkesin elinin altında başka bir Arduino zaten vardır. Yükleme yapılırken reset tuşu basılı tutulur.

3) USBasp
Pro mini için pek tercih edilmeyen ama kullanılabilir yöntem.

Son olarak YouTube üzerinde oldukça fazla sayıda Pro mini nasıl programlanır rehber videosu bulabilirsiniz. Biraz göz atmanızı tavsiye ederim.
hocam USBasp ile deniyorum bazı farklı bağlantı şemalarıyla okutmaya çalışıyorum şu resimdeki kartı en uygun nerede nasıl bulabilirim hocam usbasp ile yapamzsam en kolayı o gözüküyor .

hocam USBasp ile deniyorum bazı farklı bağlantı şemalarıyla okutmaya çalışıyorum şu resimdeki kartı en uygun nerede nasıl bulabilirim hocam usbasp ile yapamzsam en kolayı o gözüküyor .
Bir çok elektronik malzeme satan sitede bulabilirsiniz.

gibi.

Birçok elektronik malzeme satan sitede bulabilirsiniz.

Gibi.

Hocam şimdi kendi cihazıma driver kurdum bu şekilde yüklendi ama bir türlü şu portu görmüyor çıldırmamak elde değil.
IMG_20220324_151620.jpg

Konu güncel arkadaşlar daha iyi bir fikri olan varsa önerilerinizi bekliyorum.
(____konu güncel_____)
Klasik olarak mıso (Master'in slave out), mosı (Master out slave in), sclk (serial clock), vcc, RST, gnd pinlerinden as ısp yöntemiyle (in System programming veya in circuit serial programming de denir) programlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1339919
Eki Görüntüle 1339913

Ya da Dtr'li bir FTDI232 programlayıcı alıp; dtr, rxd, tx, vcc, cts, gnd şeklinde bağlayıp programlayabilirsiniz. Ama ilk yöntem sizin için daha uygun.

Eki Görüntüle 1339918

IMG_20220324_163840.jpg

Dediğiniz gibi semadaki gösterdiğiniz bağlantıları kabloyu çıkarıp direk isp üzerinde gerçekleştirdim. USB takinca takma sesi geliyor mini Pro ışıkları yanıyor fakat hala port kısmında sonuç alamıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı