N3x0rn
Femtopat
Daha fazla
Öncelikle selam başlıktan da görebileceğiniz üzere benim elimde 2 Arduino Uno ve 2 adet RF24 antenli modül var. Bu ikisi ile çok basit bir veri gönderme-alma işlemi yapmak istiyorum. Bu arada bu modülü ilk defa çalıştırıyorum ama Arduino'ya biraz da olsa hakimim. Neyse araştırmalar yaptım kodlarına ve bağlantılarına baktım tüm şemalar aynı bağlantıları gösteriyordu tek farklar CE ve csn pinleriydi bunlarda anladığım kadarıyla rastegele Digital pinlere bağlanıp kodda tanımlanıyordu yazdığım kodlar aşağıdalar. Bunları denedim ama Serial ekranında sürekli vericide radio is not available yazıyordu alıcıda ise durumlar ilginçti hem radio is not available hem de alınan veri deyip boş bırakıyordu. Durumu araştırdım ve genellikle akımın yetersiz olabileceğinden bahsediyordu bende hem 100mikrofatlık bir kondastör bağladım (vcc ile gnd pinlerine) hem de ekstra bir enerji kaynağı bağladım ama durum değişmedi. Sonra bunlara özel bir adaptör olduğunu buldum araştırdım onu da sonra ikisinde de aldım ama yine durum değişmedi. Kütüphaneyi ve IDE'yi güncelledim ama durum aynı hiçbir şekilde çalıştıramadım oysa saatlerimi vermiştim 
Bu işlerden anlayan biri varsa sorunun nerede olduğunu ve nasıl çözebileceğimi anlatabilir mi?
Verici kodu.

Bu işlerden anlayan biri varsa sorunun nerede olduğunu ve nasıl çözebileceğimi anlatabilir mi?
Verici kodu.
Kod:
#İnclude <SPI.h>
#İnclude <RF24.h>
RF24 radio(9, 10); // CE, csn.
Const byte adres[] = "00001";
void setup() {
Serial.begin(9600);
radio.begin();
radio.openWritingPipe(adres);
radio.setPALevel(RF24_PA_LOW);
radio.stopListening();