Arduino seri port ekranı çıktı vermiyor

Mçınar

Hectopat
Seri port ekranı çıktı vermiyor? Önceden ESP8266 ya RTC modülü bağlı iken saat modülü kodlarını programa dahil etmiştim. Loop () kısmına serial. Begin(9600); dahil ettiğimde eski saat zaman bilgilerini veriyor kartı program ile test çekmiştim şu anda saat RTC modülü bağlantıları da sökülü nasıl çekiyor zamanı hala anlamadım?

Loop kısmına serial 9600 eklendiğimde çalışıyor.

Loop kısmında 9600 baunt yok iken.

Yaşadığın normal bir durum neyi anlamadığını anlayamadım.

Yaşadığın normal bir durum neyi anlamadığını anlayamadım.

Setup kısmında yazılı iken aşağıdaki kod bloğu

Serial. Begin(9600);
Serial. Println("merhaba")

Yazıldığında çıktı vermesi gerekirken loop kısmında yazıldığında ekrana çıktı veriyor ve yukarıda anlattığım gibi saat modülü kodları yer almazken kartı rest çektiğim halde hala seri port ekranında göstermesi garip geldi. (ESP8266)

Merhaba arkadaşlar. Aşağıda her saat sayan sayaç yaptım. Uygulamada birinci sorum: 1-5-15 dakika yaptığımda milisaniye kaybı yaşamazken 1 saate bir sayacın çalışmasını istedim ama her sayaç döndüğünde milisaniye kayıp var. Bunun nedeni nedir? Bir de bu sayaç 365 güne eşit olarak çalışacağından buradaki milisaniye ne kadar zamana kayıp olur?

Diğer sorun: Bu uygulama şu anda test aşamasında. Yukarıdaki gibi sorun olmadan çıktı veririrken asıl uygulamamın içine entegre yaptım ama serial ekranda çıktı farklı oldu. Ne etki ediyor olabilir?

Kodunuzda baud rate olarak 115200 belirtmişsiniz ama serial monitor'de 9600 ile okuma yapıyorsunuz. İki değerin aynı olması lazım.
Ya kodunuzu değiştirin ya da serial monitor'de 9600 baud yazan açılır menüden 115200 değerini seçin.

Dediğiniz gibi yaptım serialleri 115200 olarak kontrol ettim serial ekrandaki bauntu 115200 yaptım bu hatayı verdi?

Dediğiniz gibi yaptım serialleri 115200 olarak kontrol ettim serial ekrandaki bauntu 115200 yaptım bu hatayı verdi?Eki Görüntüle 1336690

Alakasız bir işlem yapmışsınız. Sizin değiştirdiğiniz ayar, kodun cihaza atılacağı hızı değiştiriyor. Benim mesajımda söylediğim ayar, serial monitor'un iletişim hızı ile alakalı. Burayı kodunuzdaki ile aynı değer yani 115200 yapın.

Gerçi resimdeki işaretli o satırın başında // işareti var. Ama mantık olarak aynı. Kodda yazdığınızla eşit olmalı.

Dosya Ekleri

• 1647699823215.jpg
    245,1 KB · Görüntüleme: 138

Az önce her ikisini de değiştirip resmi atmıştım ama demek o cihaza atılacağı hız demek onu tekrar 921600 yaptım tekrardan resim koyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…