Arduino set önerisi

Makaleler
3
Selam arkadaşlar. Arduino set bakıyorum fakat birkaç tanesinin arasında kaldım.
1- Arduino Uno Başlangıç Seti Satın Al(Klon) - Eğitim Serisi Destekli
2- https://www.hepsiburada.com/arduino...aslangic-proje-egitim-seti-t1-p-HBV00000IH3TK
3- https://www.hepsiburada.com/arduino...kutulu-145-parca-310-adet-set-p-HBV00000J74DF
Aklımda birkaç soru soru var:
İlk olarak 1. ve 2. linkteki setlerde Arduino UNO (klon) var. Bu klonlar en düşük malzeme kalitesindeki klonlar. Acaba bu malzeme kalitesi ne kadar performansı etkiler veya etkiler mi?
İkinci olarak 3. setteki parçaları sonradan almak istesem çok mu pahalı olur? Demek istediğim, ilk 2 setten birisini alsam, sonradan geliştikçe ekleme yapsam mantıklı olur mu? Ayrıca 3. setteki Arduino UNO daha kaliteli.
Sizlerin de önerilerini almak isterim.

Klon iyidir başlangıç için. Zaten başlangıç için çok fark etmeyecektir. Sonradan da alabilirsiniz orijinal alıp bir 50 lira falan daha harcarsınız. Daha iyi malzeme alırsın ve projene uygun alırsın.

Eğer ilk kez uğraşacaksan kesinlikle klon al. Bozarsın falan çok zararın olmasın. Biraz öğrendikten sonra gider kaliteli alırsın.

direnç.net'ten de alabilirsin ben oradan almıştım ucuzdu robotistan da iyiydi o da hızlıydı.

Altta bulunan karşılaştırma tablosuna bak, eksik ürünlerin fiyatına şöyle bir göz gezdir, eğer eksik ürünlerin fiyatı arada ki farktan çok fazla tutuyorsa bu attığım seti al . Yok fark yoksa ilk attığın 2 üründen birini al sonra parça parça alırsın bir şeyler. Ama mümkün olduğunca alımları çoklu yap. Yani kablo lazım olunca bir kablo alma, biraz düşünüp "ya bana LED lazım olacak 5-6 LED alayım, şu lazım olur 2-3 ondan alayım" diyerek toplu al ki kargo parasından zarar etme.

Eğer öğrenme veya deneme amaçlı alacaksanız klon alabilirsiniz, herhangi bir sorunla karşılaşmasınız. Ancak bir proje yapıp bu projenin de uzun süreli çalışmasını hedefliyorsanız orijinal daha uygun olabilir.

Arkadaşlar kusura bakmayın. Sağlam bir ceza aldığım için yazamadım. Yorumlarınıza bakarak 1. ürünü almayı düşünüyorum. Biraz araştırınca daha mantıklı geldi. Zaten kurcalamak için alıyorum. Mantığı anladıktan sonra orijinal alırım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…