Arduino Uno çalışmıyor

Votie

Femtopat
Daha fazla  
Arduino Uno setiyle yeni başladım ama bu hatayı alıyorum ne yaparsam yapayım düzelmedi yardımcı olur musunuz? Acaba aldığım aygıtlar bozuk olabilir mi? Bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.29.46_4d67cc07.jpg
    152,7 KB · Görüntüleme: 62
  • WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.33.19_d8c0bc4e.jpg
    244,7 KB · Görüntüleme: 58
  • WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.33.19_a48deb62.jpg
    188,6 KB · Görüntüleme: 58
  • WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.33.18_cb5c0d7f.jpg
    166,5 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.33.18_7c931754.jpg
    187,4 KB · Görüntüleme: 55
  • WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.29.46_995abb93.jpg
    119,3 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Görsel 2024-08-02 saat 18.29.46_7b952bd9.jpg
    172,2 KB · Görüntüleme: 45
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki çözümleri deneyebilirsiniz.

Arduino Uno setiyle yeni başladım ama bu hatayı alıyorum ne yaparsam yapayım düzelmedi yardımcı olur musunuz? Acaba aldığım aygıtlar bozuk olabilir mi? Bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Breadboard'ı tanımamışsınız led yanlış duruyor bağlantılarınız hatalı önce onları gözden geçirin.

Bağlantınızın bu şekilde olması gerekiyor.

deneyeceğim teșekkürler

uzun ardinoya kısa toprağa şeklinde bağlamıştım tekrar deneyeceğim ama blinkdeki örneğin çalışmama sebebi nedir acaba

deneyeceğim teșekkürler

uzun ardinoya kısa toprağa şeklinde bağlamıştım tekrar deneyeceğim ama blinkdeki örneğin çalışmama sebebi nedir acaba
Sorundan önce bağlantılarınız dikkatimi çekti birazdan soruna da bakarım. Dediğim gibi breadboardın bağlantı şemasına bir göz gezdirin. Basitçe ortalar dikey şekilde, + ve - yerleri de yatay şekilde birbirine bağlı olur.

Önce yukarıdaki arkadaşın attığı çözümleri deneyin olmazsa:

Son düzenleme:
2. ye kadar hepsi aynıydı ve dediğin devreyi yaptım gene çalışmadı yükleniyorda uzun süre kalıyor. Ardiunoyu proglamlamak için nano yok sadece başlangıç seti var elimde başka çözüm yöntemi var mı

deneyeceğim teșekkürler

denedim ama olmadı elimde yedek ardiuno uno ve kablo yok galiba sorun bunlardan biri

Hatayı devre yanlış diye vermiyor zaten sadece dikkatimi çekti ve doğrusunu göstermek istedim.
Birde buradan yapmayı dener misin. mBlock Block-Based IDE- Coding for Beginners

Hatayı devre yanlış diye vermiyor zaten sadece dikkatimi çekti ve doğrusunu göstermek istedim.
Birde buradan yapmayı dener misin. mBlock Block-Based IDE- Coding for Beginners
Farklı forumlara baktım bazı kişilerdede aynı sorun varmış çözümler denediğim şeylerdi galiba kart bozuk gelmiş başka çözüm bulamdımda zaten Bu attığında neeyi deneyeyim analayamdım

Farklı forumlara baktım bazı kişilerdede aynı sorun varmış çözümler denediğim şeylerdi galiba kart bozuk gelmiş başka çözüm bulamdımda zaten bu attığında neeyi deneyeyim analayamdım.

Stack Overflow'a da atmayı dener misiniz? Bayağıdır Arduino kullanmadığım için gözümden kaçıyor olabilir.

Farklı forumlara baktım bazı kişilerdede aynı sorun varmış çözümler denediğim şeylerdi galiba kart bozuk gelmiş başka çözüm bulamdımda zaten Bu attığında neeyi deneyeyim analayamdım
Bloklarla kodlama yapıp arduinoya aktarmayı denemenizi istemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…