Öğrenciyken basitini yapmıştım, sadece süpürme işlemi yapıp rastgele dolanıyordu. Gidip şarj olması falan sıkıntı ek kontrol birimleri gerekli haritalama dedikleri gibi zor kaçar. Anladığım kadarıyla hobi seviyesinde uğraşıyorsun mikrodenetleyici konusunda çok bilgin olmadığını farz ediyorum. Şöyle bir şey yapılabilir, bu da eve özgü olur;
1) Evin/odanın belirli bölümlerine yere siyah bant çekilir, bu siyah bant kızıl ötesi sensör ile okunduğunda eğer şarj seviyesi düşük ise bantı takip edip şarj istasyonuna doğru açıyla giriş yapar.
2) Kablosuz şarj yerine mıknatıslı uç kullanabilirsin, şarj standına doğru şekilde giriş yaptıktan sonra bu uç cihaza yapışır. Cihaz şarjı dolduğunda ilerleyip bağlantıyı koparabilir.
3) Bu kolay RTC'yi araştır veya 24 saatlik periyotta bir Timer kullanabilirsin, arduinoda 16 bit timer var yanlış hatırlamıyorsam ve 16Mhz kristal kullanıyor. 16mhz timer için 1 döngü kaç ms/us sürüyor bunu bul 65536 döngü kaç sn/dk sürüyor bunu bul timer her dolduğunda ör: i değeri 1 artsın i=10 olduğunda 5 saat geçmiş olsun, i değeri sıfırlansın ve cihaz harekete geçsin.
Edit: Bu örnekleri hiç bir ürünü incelemeden yazıyorum. Firmalar ne gibi çözümler üretmiş bilmiyorum bu konularda hiç temizlik robotum olmadı veya araştırmadım. Öğrenciyken yaptığım şey ise ortasında ve yanlarında motor olan engelden kaçan robot aslında.