Arduino Uno set önerisi

arda73

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2021
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Eskiden okulda dersini gördüğümüz bu kart aklıma girdi dün gece, ve nedense çıkmadı aklımdan 😃. Başlangıç-orta seviye bir set önerisi yapabilir misiniz? (bütçe kısıtlı🥲)
 
Setlerin içine gerekli gereksiz elli çeşit ucuz parçayı koyup sanki çok şey varmış gibi pahalıya satıyorlar. Onun yerine kendinize bir proje belirleyip ona uygun parçaları tek tek almak daha mantıklı.
Parçaları nereden almamı önerirsiniz?
 
Eskiden okulda dersini gördüğümüz bu kart aklıma girdi dün gece, ve nedense çıkmadı aklımdan 😃. Başlangıç-orta seviye bir set önerisi yapabilir misiniz? (bütçe kısıtlı🥲)

Hocam biraz şakayla karışık.

Setlerin içine gerekli gereksiz elli çeşit ucuz parçayı koyup sanki çok şey varmış gibi pahalıya satıyorlar. Onun yerine kendinize bir proje belirleyip ona uygun parçaları tek tek almak daha mantıklı.

Vurdu gol oldu.
Tabii bu doğru şimdi şirketleri de kötülelemek gerekiyor. Ama işin doğası bu. Mesela projiniz için LED'e ihtiyacınız yok adamlar dolduruyor. Koy Allah koy gibi. Ya da ne bileyim başka devre elamanları sıkıştırıyorlar. @GKD'da dediği gibi projeniz mi var ne yapacaksın? Yok ne bileyim standart çizgi izleyen hemen Google amcaya sor bir de kendin doğrula şak şak parayı say direk gerekli devre elemanlarını al bak keyfine.

Parçaları nereden almamı önerirsiniz?

Ankara için acil hemen alacağım dersen robolink ve robo90'ın ofisi var gidip hemen alabilirsin yoksa internet siteleri var git fiyatına göre tercih et. Ama ucuzunu bulacağım diye de her siteden alma.
Bu arada biliyorsunuzdur ama ben belki hatırlamıyorsanız diye söyleyim. Başka Arduino modelleri var. Daha küçük daha kompakt ya da daha büyük ve daha fazla pin işlemci gücü olan ya da başka mikrokontrolcüler var işinize nasıl yarıyorsa. Onları da göz önünde bulundurun. İlk ne yapıcağınızı karar verin. Kolay gelsin.
 
Parçaları nereden almamı önerirsiniz?
Ben alacağımda genelde Komponentci.net ve Robotistan adlı sitelerden alıyorum. Özellikle bu aralar Komponentci'de çoğu aradığım şeyi bulabiliyorum ve fiyatlar güzel (reklam değil :D).

Ayrıca bir fikir olsun, Arduino yerine ESP32 almak bence daha mantıklı, fiyatları 50-100 TL fark ediyor ama bu farka Wi-Fi özelliği de kazanıyorsunuz ve Arduino ile yapabileceğiniz neredeyse her şeyi hatta daha fazlasını yapabiliyorsunuz ve yine Arduino IDE kullanıyor. Kurulumu biraz başta zorlayabilir sadece, sürücü kurmak falan gerekebiliyor. Arduino'yu çok ucuza denk getirmediğiniz veya dahili 5V çıkışına çok ihtiyacınız olmadığı sürece almak mantıklı değil.

Bir projeye başlarken ilk öğrenme sürecinde başkalarının yaptığı projelere bakıp onların yaptığı şekilde yapmaya çalışmak daha kolay olacaktır. Onların kullandığı parçaları temin ederek bu parçalar uyumlu mu sorusuna gerek kalmadan sağlıklı çalışan projeler yapabilirsiniz. Hazır kodları da paylaşıyorlar genelde.

Ankara için acil hemen alacağım dersen Robolink ve Robo90'ın ofisi var gidip hemen alabilirsin.
Evet Robo90 da güzeldir.
 
Son düzenleme:
Ayrıca bir fikir olsun, Arduino yerine ESP32 almak bence daha mantıklı, fiyatları 50-100 TL fark ediyor ama bu farka Wi-Fi özelliği de kazanıyorsunuz ve Arduino ile yapabileceğiniz neredeyse her şeyi hatta daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Arduino'yu çok ucuza denk getirmediğiniz veya dahili 5V çıkışına çok ihtiyacınız olmadığı sürece almak mantıklı değil.

Bu çıkış voltajı alacağın sensör içinde değişebiliyor. Ha dersen çok mu zor çözmek değil. Ama almadan önce projende kullanacağın mikrokontrolcüyü iyi seç daha sonra onlarla uğraşma. Bir de hocamızda önerdiği ESP32 Wi-Fi modülü bunun NodeMCU ESP32'si bir gelince daha az yer kullanıyor. Hani az yer kaplasın Wi-Fi modülüm olsun bir şeyler yapayım dersen o da güzel mikrokontrolcü.
 
Size sormasam belki de hiç kullanmayacağım ıvır zıvırları alacakmışım demek😃, ilgilendiğiniz için sağ olun sayın hocalarım.
 
Hocam daha dün sattım set halinde içinde 5 tane ardunio uno dan baya malzeme vardı araba falan.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı