Arduino UNO ve Leonardo farkı nedir?

UNO R3 ile button box yapılabilir mi?

Hayır maalesef, UNO leonardo gibi bilgisayara joystick olarak tanıtılamıyor. Ben de leonardo aldım yeni. Klon-orijinal fark etmez istediğini alabilirsin.

Yanlış bilgi (Ardiuno NANO ATmega328 kullanıyor.)
Arkadaşlar daha az teknik vermiş. Ben bu elektronik şaheserleri biraz daha teknik olarak anlatayım isterseniz. :)

Arduino UNO:
Microdenetleyici: Atmega328
Çalışma Gerilimi: 5 Volt DC
Besleme Gerilimi: 7 Volt - 12 Volt
Limit Gerilimi: 6 Volt - 24 Volt
Saat Frekansı: 16 MHz
EEPROM: 1 kb
Dijital Giriş/Çıkış Pinleri: 14- 6'sı PWM çıkış yapabilir
Analog Giriş Pinleri: 6
Giriş Çıkış Pinlerine Düşen Akım: 40 mA

Arduino NANO:

Microdenetleyici: Atmega2560
Çalışma Gerilimi: 5 Volt DC
Besleme Gerilimi: 7 Volt - 12 Volt
Limit Gerilimi: 6 Volt - 24 Volt
Saat Frekansı: 16 MHz
EEPROM: 4 kb
Dijital Giriş/Çıkış Pinleri: 54 - 15'i PWM çıkış yapabilir
Analog Giriş Pinleri: 16
Giriş Çıkış Pinlerine Düşen Akım: 40 mA

Farklardan da anlaşılabileceği üzere Arduino NANO boyut açısından olsun özellikleri açısından olsun Arduino UNO'ya göre çok daha güçlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Leonardo işlemcisi atmega 16U2 içerdiği için direkt USB peripheral üzerinden bağlı. Bu da cihazı klavye fare gibi kullanabilmenizi sağlıyor. Uno'da böyle bir şey yok, bunun yanında küçük donanım farkları dışında pek fark yok.

Orijinal Arduino Uno'larda da USB çipi atmega 16u2. sanırım CH340 çipli klon Uno'larla karıştırdınız.

@ipli jeton 16U2 yanlış olmuş, haklısınız. Leonardo 32U4 kullanıyor. Leonardo'da USB'den UART dönüştüren bir çip bulunmuyor. Ana mikrodenetleyici ATmega32U4, her şey ona bağlı.

Arduino UNO orijinalse ATmega16U2 ve ATmega328P bulunuyor. 16U2'de USB üzerinden 328P'yi programlayacak bir kod bulunuyor, o kısım değiştirilmiyor. Kod 16U2 üzerinden 328P'ye atılıyor.

Yani Leonardo'da USB'den dönüştüren bir arabirim yok, direkt iletişim var. UNO'da ise dönüştürücü olduğundan dolayı orijinal yazılımı ile USB klavye gibi uygulamalar yapılamamakta.

Uno'da 16u2'ye USB-hıd özellikli Firmware atılarak klavye gibi uygulamalar yapılabiliyor. Bir örneğini görmüştüm. Ancak Leonardo ile yapmaya göre daha karmaşık.

Yalnız IDE içerisinden 16u2'nin yazılımı degiştirilemiyor. Dediğim işlemi yapmak için usbasp gibi harici bir programlayıcı kullanmak gerekmekte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı