Arduino ya da Resperry'i Projesi

Anladım sensörle olmuyacak. Karışık biraz mail adresinizi bir maazurunuz yoksa atar mısınız?
Eğer sizin için sıkıntı olmayacaksa, buradan konuşmak daha iyi olur. İleride konuyu görenlere de yardımcı olmuş olur.
.
.
.
Eğer gerçek otonom bir araç yapacaksanız, yapay zeka işinizi çok kolaylaştırır.

Mesele aracın önüne takacağınız bir kameranın görüntüsünü, yapay zeka ile işleyerek çizgi takibi ve engelden korunma yapabilirsiniz.

İnternette bolca kütüphane var bu konuda. Yani sıfırdan yapmanıza gerek kalmayabilir.

Asıl önemli olan elektronik kısmı oluyor. Yani motorlara nasıl komut göndereceğin.

Yapacağım iş proje olduğu için çoğu kişiyle paylaşmıyorum. Ve de projenin her şeyi hazır ama yazılım bilgim yok. Yani mantıksal olarak her şey tamam.
Yardım edecek birisi varsa yazabilir mi?

Son düzenleme:
Bilisimgaraji Arduino ile ilgili dersleri var oradan öğrenebilirsiniz. Bizim okul bu sene kayıt oldu RGB led yakıyoruz.

Bilisimgaraji Arduino ile ilgili dersleri var oradan öğrenebilirsiniz. Bizim okul bu sene kayıt oldu RGB led yakıyoruz.
Yapacağım proje büyük bir proje. Aynı zamanda elektronik işlerlede bilgim olması lazım ama yok.
Millete tek tek mail sorana kadar kendi iletisim bilgini paylasip ilgilenenler ulassin yazsan ya?
Projeden de bahsedemedin dogru duzgun.
Siz yapabilir misiniz?

Yapacağım proje büyük bir proje. Aynı zamanda elektronik işlerlede bilgim olması lazım ama yok.

Siz yapabilir misiniz?
Yaşınız kaç bilmiyorum, ama bilmeniz gereken şeyler var.

Öncelikle hiç birşey bilmediğiniz konuda hiç birşey yapamazsınız. Dolayısıyla proje yap(tır)mak yerine öncelikle programlama, elektronik ve mekanik konularında bilgi sahibi olmalısınız.

Kaldıki, literatüre uygun bir otonom araç yap(tır)acaksanız, bunun bir ekiple yapılması daha sağlıklı olur. Siparişle yapılabilecek bir şey değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…