Arduino'da #define ile normal değişken tanımlamanın farkı nedir?

Shankusu

Hectopat
Daha fazla  
Şahsen klasik yöntemi (int gry = 0; ) daha çok seviyorum lakin "ikisinin farkı var mı?", "nerelerde neyi kullanmam gerekiyor?" vb... sorularının cevaplarını bilmiyorum.

Hafıza boyutundan tasarruf etme yöntemedir tamamen, bazen const ile int bile kullanılabilir çünkü bu hafızayı hiç kullanmaz. Define ile daha düzenli bir çalışma yapabilir ve kolayca komutlarınızı bulabilirsiniz aynı zamanda. Bularak değiştirme yönünden işiniz haylice kolaylaşır.

Sabit şeyler için define kullanmalısın. Ekrandaki metin editöründe işlenir, derlenince de değişken olan yere sayısı geçer.

Öteki türlü her seferinde bellekten referans alınır.
Hafıza boyutundan tasarruf etme yöntemedir tamamen, bazen const ile int bile kullanılabilir çünkü bu hafızayı hiç kullanmaz. Define ile daha düzenli bir çalışma yapabilir ve kolayca komutlarınızı bulabilirsiniz aynı zamanda. Bularak değiştirme yönünden işiniz haylice kolaylaşır.
Anladım. Fakat son bir sorum daha var. Ben bunu sonradan değiştiremem, değil mi?(Konuyu pekiştirmek için soruyorum.)

#define önişlemci (preprocessor) keyword'üdür. Derleyici o satırda ne görüyorsa yerine onu koyar. Eğer bir ifade kod içerince değiştrilmeyecekse #define ile yazılabilir. Matematik işleme girecekse
C:
#define sayi 1
#define sayi 1u
#define sayi 1L
#define  sayi 1.0
ifadeleri farklı işlem sonuçları doğurabilir. C'de örtülü tip dönüşlerine dikkat etmek gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı