Arduino'ya atılan kodların kalması nasıl sağlanır?

YusufYlmz

Hectopat
Merhaba Arduino Leonardo kartına sahibim. İçine bir kod attım bu kodun kalmasını ve ek olarak başka kodlar da eklemek istiyorum nasıl yapabilirim?

Arduino uygulamasına girdiğimde hazır olarak attığım kod gözükmüyor bu yüzden ekleyemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden uğraştığımda hatırlıyorum bir EEPROM'a atıyoduk sonra o eepromdan okuma yapıyorduk sanırsam.

Arduino'ya bir kod yüklediğinizde o kod cihaza yüklenir zaten. Gücü kesip tekrar güç verdiğinizde kod çalışır. Siz bilgisayarda program üzerinden dosyanızı kayıt almanız lazım.

Önce xloader üzerinden bir dosya (kod) atıyorum. Daha sonra Arduino programından eklemek istediğim kodu yazıyorum. Yükle deyince oluyor ama hazır attığım kod çalışmıyor. Nerede eksik yapıyorum?

Anladığım kadarıyla siz önce kod dosyasını arduinoya yazdırıyorsunuz. Ardından Arduino programından tekrardan program yüklemeye çalışıyorsunuz. Arduinoda koda ekleme yapma gibi bir şey yok. Yeni bir kod yüklediğinizde eski kodunuz silinir. Yani kod dosyanızdaki kodu Arduino programına yazıp devamına istediğiniz eklemeyi yapmalısınız. Yani demek istediğim tüm kodlar tek bir dosyada olacak şekilde yükleme yapmalısınız. Aksi takdirde ilk yüklediğiniz kod geçersiz olacaktır.

anladım, benim attığım dosya hex dosyası olarak gözüküyor. Bunun içine nasıl ekleme yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…