Arduino'ya nereden başlanmalı?

Anomaly13

Decapat
Daha fazla  
Arduino'ya başlamak istiyorum nereden başlamalıyım? Bahsettiğim konu robot yapmak olabilir, eski elektronik eşyalardan yeni şeyler yapmak olabilir, drone yapmak olabilir, istediğim şey bu bunun temeline nereden başlayabilirim? Her yerde Arduino ile başlamalısın diye duyumlar aldım. Arduino şart mı Arduino şart ise hangi Arduino setini almalıyım önerir misiniz? Ya da bazı forumlarda toplama yapmak daha mantıklı olur diyorlar bana bir set ya da başka bir şey önerir misiniz? Amazon'da böyle bir şey buldum Amazon'dan önerebilirsiniz Prime var çünkü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-16-13-19-50-547_com.android.chrome.jpg
    129,7 KB · Görüntüleme: 55
Arduino bu sektörün giriş seviyesidir. Sadece arduino ile dron yapamazsın basit robotlar ufak tefek şeyler yapabilirsin. Başlangıç seviyesi şeyler var içinde bu setin ama jumper kablo sayısı bana az geldi.

Arduino bu sektörün giriş seviyesidir. Sadece Arduino ile dron yapamazsın basit robotlar ufak tefek şeyler yapabilirsin. Başlangıç seviyesi şeyler var içinde bu setin ama jumper kablo sayısı bana az geldi.

Peki sizin öneriniz nedir? Herhangi bir set önerisi ya da izlenecek, okunacak kaynak öneriniz var mı? Kendimi nasıl geliştirebilirim?

Peki sizin öneriniz nedir? Herhangi bir set önerisi ya da izlenecek, okunacak kaynak öneriniz var mı? Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Ben araştırarak öğrenmiştim nasıl takılır nasıl programlanır vs. Set önerisi vermem için güncel setleri araştırmam gerekiyor ve şu anda araştırmaya pek zamanım yok sen araştırıp buraya atarsan inceleyebilirim birde aklındaki projelerden bahsedersen ona göre içeriğine bakıp söylerim yeter ve ya yetmez diye.

Bütçe nedir acaba? Arduino bu işlere başlamak için kullanılan en temel ürün. Raspberry Pi gibi kartlarda fiyatlar çok yüksek olduğu için genelde Arduino tercih edilir. İlerleyen safhalarda Raspberry Pi gibi kartlara geçiş yapılabilir. Bana bir bütçe aralığı iletebilirseniz size uygun bir set tavsiyesinde bulunabilirim.

1000 1500 arası bir bütçe olabilir.

Çok teşekkür ederim. Peki sizce öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Konu ile ilgili çok sayıda ücretsiz kaynak ve rehber mevcut internet üzerinde. Bana sorarsanız öncelikle direnç, led, buzzer, potansiyometre uygulamaları ile temel atmalısınız. Sonrasında sensörleri tek tek deneyimlemelisiniz.

Bunları yaptıktan sonra sensörleri kombinleyip örneğin dht11 ve lcd birlikte kullanımı gibi projelere geçebilirsiniz.

Bu şekilde ilerlerseniz sağlam bir temel atmış olursunuz.

İlerleyen aşamalarda kablosuz projelere adım atabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.

Rica ederim, bu arada attığım linkteki firmaya güvenebilirsiniz. Kendilerini tanırım. İzmirdeler ben gidip ofislerinden sıkça alışveriş yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…