Ardunio Pro Micro ve Button Box

Disquell

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese merhaba, Ardunio Pro Micro ile button box projem var. Fakat ne yaptıysam bir türlü ilerleme kaydedemedim, Xloader ve MMjoy programları ile içerisine yazılım yükledim butonları da bağlıyorum ama hiçbir buton çalışmıyor. Size butonları nasıl bağladığımı, hangi yolları denediğimi göstereyim. Ayrıca on-off-on toggle switch ve üç kademeli anahtarı nasıl bağlayacağımı bilmediğim için ellemedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Başlıksız-1.jpg
    122,6 KB · Görüntüleme: 284
HOcam bagladiginiz pinlerle alakasi yok, bir buton icin 3 tane kablo kullanilir, o sekilde mi yaptiniz baglantiyi?

hayır, kullandığım butonlarda ve anahtarlarda 2 bacak var kullandıklarım birebir görseldeki ürünler

Dosya Ekleri

• 691778578_0.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 164
  • dc184-sari-buton-push-button-switch-daier-xn-9898-47-B.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 119
Yine de 3 kablo kullanmaniz lazim. Bir bacak gnd'ye diger bacak 3.3 veya 5v'a uygun direncle baglanir, gnd olan bacaga 3. kablo baglanip sinyal pinine verilir.
hocam baya bir araştırdım button box yapanlar sadece iki kablo ile bağlantı yapıyorlar 3 tane gitmesi gerektiğini ilk defa sizden duydum. biraz daha araştırıp deneyeyim. ayrıca toplamda 16 tane tuş var nasıl bağlantı yapmam gerektiği hakkında bir fikriniz var mı ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki devre semasindan da gorebileceginiz gibi 3 kablo ile baglaniyor. Ayrica kodlariniz da onemli, ki ben isin yazilim kismindan hardware'den anladigim kadaar anlamiyorum.

Matrix yaparak bağlantı yaparsanız gnd ve 5V pinlerine ihtiyaç duymazsınız. Arduino'ya kod yüklemek gerekir ama mmjoy veya wheell Config programlarını kullanıyorsanız matrix için program yüklemeye gerek kalmaz. Bu şekilde az pin kullanarak daha fazla buton bağlayabilirsiniz.

Sizin asıl probleminiz ise Arduino'ya hex dosyası atmamış olabilirsiniz. Buton atamalarını doğru yapmamış olabilirsiniz. Yaptığınız adımları tek tek anlatırsanız eksiğin nerede olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…