ARGB 3 PIN'i 6 pinli kontrolcüye bağlama

CelalTuzun

Hectopat
Daha fazla  
Bende 6 pin girişli fan kontrolcüsü var anakartımda da ARGB girişi yok. ID-Cooling 214 XT alacağım ve fanı 3 pinli kontolcüye bağlamak için dönüştürücü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin kontrolcünüz 12v RGB görünüyor, yani 5V ARGB değil, öyle olsa LED çıkışları 3 pin olurdu ve ARGB ucunu takar çalıştırırdınız, sizdekinin LED çıkışları 4 pin.

Dönüştürücü kullandığınızda sorun çıkabilir, SE 214 fanı 5V ARGB ile çalışıyor, kontrolcü 12 Volt verecek, LED'leri yakabilir, faklı bir sorun oluşabilir.

SE 214 RGB versiyonu da sabit renkli, kontrol edilemiyormuş.

Son düzenleme:
Sizin kontrolcünüz 12v RGB görünüyor, yani 5V ARGB değil, öyle olsa LED çıkışları 3 pin olurdu ve ARGB ucunu takar çalıştırırdınız, sizdekinin LED çıkışları 4 pin.

Dönüştürücü kullandığınızda sorun çıkabilir, SE 214 fanı 5V ARGB ile çalışıyor, kontrolcü 12 Volt verecek, LED'leri yakabilir, faklı bir sorun oluşabilir.

SE 214 RGB versiyonu da sabit renkli, kontrol edilemiyormuş.
O zaman ben de renksiz bir tane soğutucu alırım var mı öneriniz 600 700 lira bandında ya da tek renk beyaz da olabilir

O zaman ben de renksiz bir tane soğutucu alırım var mı öneriniz 600 700 lira bandında ya da tek renk beyaz da olabilir
O fiyata daha iyi soğutucu bulmak zor.
SE 214'ün ARGB kablosu ile fan kablosu ayrı, yani fan çalışır ışıkları yanmaz, o şekilde kullanırsınız, ya da ışıkları sabit yanan veya ışıksız versiyonları da var, onlarada bakabilirsiniz.

O fiyata daha iyi soğutucu bulmak zor.
SE 214'ün ARGB kablosu ile fan kablosu ayrı, yani fan çalışır ışıkları yanmaz, o şekilde kullanırsınız, ya da ışıkları sabit yanan veya ışıksız versiyonları da var, onlara da bakabilirsiniz.

Merhaba, konuyu uzun bir aradan sonra tekrar açacağım kusura bakmayın fakat tekrar yeni bir konu açmak yerine buradan sormak istedim.
Aynı soğutucunun ARGB modelini satın aldım.
ASUS B450M K anakart.
Thermaltake V200tg kasası ve o dönemde yanında gelen Thermaltake riing Plus RGB Controller'ı mevcut. Ben herhangi bir dönüştürücü, adaptör veya kablo ile bu soğutucunun ışığını kontrolcüme bağlayabilir miyim?
ARGB olmasa da olur ışığını kullanmam yeterli RGB modelini de ileride anakart değişirim diye tercih etmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı