Çözüldü ARGB fan kontrolcü ile fan hızı ayarlanamıyor

• Konuyu başlatan fieryz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 132
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Dark ARGB hub mevcut kasamda. Kontrolcüden gelen PWM kablosunu, anakarttaki chassis fan portuna takmama rağmen Armoury Crate üzerinden hız kontrolu sağlayamıyorum. Ancak kumanda ile hızı kontrol etmeye devam edebiliyorum, acaba kontrolcüyü anakart kontrol moduna mı geçirmem gerekiyor? Ya da bu kontrolcüde bahsettiğim özellik yok mu?

Kullandığım kontrolcü:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bende de aynı kontrolcü mevcut. Ben ARGB için kullanıyorum şu anda çoğaltıcı niyetine ama fanlar için de kullanmıştım.

Öncelikle Fanxpert programını kurmanızı tavsiye ederim. Orada fanlar optimize edilerek daha etkili ayarlanabiliyor.

Kumandanızda üst ortada FAN AUTO yazan düğme ile fanlarınızın kontrolünü anakart veya hub ile kontrole ayarlayabilirsiniz. O an farkedersiniz zaten görünür Chasis Fan kısmında RPM bilgisi.
Hocam bende de aynı kontrolcü mevcut. Ben ARGB için kullanıyorum şu anda çoğaltıcı niyetine ama fanlar için de kullanmıştım.

Öncelikle Fanxpert programını kurmanızı tavsiye ederim. Orada fanlar optimize edilerek daha etkili ayarlanabiliyor.

Kumandanızda üst ortada FAN AUTO yazan düğme ile fanlarınızın kontrolünü anakart veya hub ile kontrole ayarlayabilirsiniz. O an farkedersiniz zaten görünür Chasis Fan kısmında RPM bilgisi.

Çözüm
Kontrolcünün yanında gelen data kablosundan çıkan PWM kablosunun sadece pin1 ve pin4 kısmı dolu, bu durumda RPM bilgisini yine okuyamam ama kontrol yapabilirim sanırım. Gün içinde deneyip bilgilendirme yapacağım. Şu an fanlar daisy chain şeklinde anakarta bağlı, kontrolü o şekilde sağladım.

Son düzenleme:
Hub'a taktığınız fanlar gücü zaten Hub'dan aldığı için anakarta baülantı kablosu da sadece data okuyacak şekilde bağlanıyor. Siz kumandadan anakart kopntrolü moduna getirdiğinizde sorunun çözülmesi lazım eğer arada yanlış bir bağlantı yapmadıysanız. Kontrolcü zaten 5 6 fan girişine sahip olduğu için Daisy Chain yerine hepsini kontrolcüye takmanız çok daha sağlıklı olur.

Hala RPM'i okuyamıyor, okuması mümkün değil zaten. Çünkü dediğim gibi RPM bilgisini anakarta yollayan pin boş. Ancak dediğiniz gibi Fan Auto tuşuna basınca anakart kontrol moduna geçti, RPM bilgisini göremesem de fanların hızını kontrol edebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…