ARGB fan önerisi

iBOOOO

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba eklediğim resimlerdeki ekran kartımın altındaki fanları değiştirmek istiyorum. O takılı olanlar fanlar Corsair ML140 eski soğutucumdaki fanlardı. Şikayetim o fanları içeri hava üfleyecek şekilde taktığımda motorunu tutan siyah ayakların gözükmesi ve aşırı ses yapıyor. Sıvı soğutucuda Arctic P12 PWM pst ARGB modeli mevcut. Arka egzoz fanımı da bu modelin 140mm olanını alacağım. Ekran kartımın altındakileri de aynı model almak istiyorum ancak ters fan diye bir şey var mı? Yani havayı içeri doğru üfleyecek ama o siyah ayaklar gözükmeyecek pervanesi üstte kalacak. Resimde bahsettiğim siyah ayakları belirttim.
Bu mevcut fanlara uyum sağlayacak dediğim şekilde olan başka marka model önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_5809.JPEG
    122,2 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_5813.JPEG
    106 KB · Görüntüleme: 50
Reversed şeklinde satılan tam tersi yere hava üfleyen fanlar var hocam ama sizin istediğiniz modelde bulmanız biraz zor. Dilerseniz 3'lü bir set alıp alt ve egzoz fanınızı toplu şekilde değiştirin.

Ama şu anda 140mm piyasada yok gibi bir şey. Varsa da fanın tanesi 2000 3000 TL falan. Bence değmez hocam. 140mm olmasa da olur derseniz arkadaşım ID-Cooling'in 120mm Reversed kasa fanlarından takmıştı ekran kartının altına. Ama onun da stoğunu bulamadım.

Altta 120mm için üçüncüyü takacak montaj yeri yok maalesef. 140mm dolu gösterdiği için dedim. Şimdi aklıma şöyle bir şey geldi.
Birbirine bağlı kit şeklinde üçlü 120mm var mı acaba iki tanesini vidalasam yeterli gelir sanırım bir tanesi de boşta kalsın.

Hocam teknik olarak vidalamaya bile gerek yok. Silikon çift taraflı bantla bile birkaç yerden yapıştırsanız yeterli. Hem görünmez, hem vidalamanıza gerek kalmaz, Hem çok güzel sabitlenir hem de titreşimini de kasaya vermez. Kasa önü yanı veya üstü olsa olmazdı tabi. Ama ekran kartının altı için yeterli.

Paylaştığım Akakçe linkinde üçlüler vardı sanırım.

Tamamdır çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…