ARGB fan ve kontrolcü RGB destekli anakarta takılır mı?

Kontrolcüm ARGB. Fanlarım ARGB. Ancak anakartım ARGB desteklemediği için kontrolcüye Power verip yalnızca kumandayla kontrol ediyorum. Bu kontrolcüye ARGB LED zorunda mıyım fanlarla birlikte aynı renkte çalışması için yoksa RGB LED alsamda aynı mı olur?

RGB fan alırsan ayrı olarak kontrol edersin ARGB olanlardan. Atıyorum ARGB fanları kumandadan kırmızı yaptın diyelim, aldığın RGB rami de uygulama üzerinden kırmızı yaparsın ayrı olarak. Anakartında RGB başlığı olduğunu varsayıyorum.

RGB fan alırsan ayrı olarak kontrol edersin rengini.

Yok hocam fan almayacağım moderatorler biraz karıştırmış. Şerit LED alacağım ben anakartımda ARGB desteği yok kontrolcümle birlikte kumandayla kontrol ediyorum fanları. Şerit ledide ARGB mi almam lazım fanlarla birlikte uyumlu çalışması için yoksa RGB yeter mi?

İkisi de birbirinden ayrıdır ve voltaj farkından dolayı tek kontrolcü ile çalışamazlar lakin anakartın RGB ve ARGB destekliyor ise her biri için ayrı port olduğundan o zaman kullanabilirsin. Aynı tek renkleri alırsın lakin animasyonlarda durum değişir.

Zaten şu moderatör arkadaşlar kafalarına göre başlık düzenlemeyi bir bıraksalar...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı