ARGB fanlar için yazılım kontrolü ve 3 pin-4 pin uyumu nasıl yapılır?

CrowleyS

Femtopat
Daha fazla  
ASUS GT301 kasam ve bu kasayla birlikte gelen bir RGB kontrolcüm var.
Anakartım ASUS B560M-K modelinde ve üzerinde 4 pinli bir RGB header (12v) bulunuyor.

Kasanın içindeki RGB aydınlatma detayları şu şekilde:
  • 3 adet önde ARGB fan,
  • 2 adet işlemci fanı ARGB,
  • 1 adet ARGB egzoz fan.
Şu an tüm bu fanlar kasanın kendi kontrolcüsüne bağlı. Ancak aydınlatmayı anakart üzerinden değil kasa üzerindeki kontrol tuşu ile kontrol ediyorum. RGB Header'a bağlanan herhangi bir kablo bulunmuyor.

Bir sorunla karşılaştım: Fanlarımın kabloları 3 pinli, ancak anakartımın RGB Header'ı 4 pinli. Bu durumda:

1. Renkleri yazılım üzerinden (ör. Armoury Crate) kontrol etmenin bir yolu var mı?
  2. Bunun için yeni bir kontrolcü almam gerekir mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ARGB header yapısında 5V, veri ve topraklama pinleri bulunurken RGB'de 12V, kırmızı verisi, mavi verisi ve yeşil verisi pinleri bulunur. Bunları birbirine çeviren bir kontrolcü bilmiyorum ben.

Armoury Crate ile kontrol etmek istiyorsan Aura Terminal alabilirsin. Harici yazılımlarla kontrol etmeye tamamsan daha ucuz maliyetli, ev yapımı kontrolcüler de bir seçenek.

ARGB header yapısında 5V, veri ve topraklama pinleri bulunurken RGB'de 12V, kırmızı verisi, mavi verisi ve yeşil verisi pinleri bulunur. Bunları birbirine çeviren bir kontrolcü bilmiyorum ben.

Armoury Crate ile kontrol etmek istiyorsan Aura Terminal alabilirsin. Harici yazılımlarla kontrol etmeye tamamsan daha ucuz maliyetli, ev yapımı kontrolcüler de bir seçenek.
Demek istediğim şu an kasa üzerinden kontrol edebiliyorum. Kontrolcüm olmasına rağmen. Ekran kartını Armory create ile kontrol edebiliyorum ama fanlar ile beraber sync yapamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı